Kategorija: Lopte
Šifra artikla: 3490483

Weight ball – otežane lopte namjenjene grupnim i individualnim treninzima za profesionalnu uporabu.

Kategorija: Lopte
Šifra artikla: 3490483

Weight ball – otežane lopte namjenjene grupnim i individualnim treninzima za profesionalnu uporabu.

O proizvodu

Značajno većeg dijametra od medicinke, weight ball otežana lopta za trening je mekša i praktičnija za širok raspon vježbi, posebice one namijenjene razvoju snage. Kad trenirate s weight ballom, imajte na umu da je brzina imperativ. Ukoliko tek počinjete sa korištenjem, uzmite lakšu loptu za početak kako biste generirali maksimalnu brzinu. Jednom kad to postignete možete se prebaciti na veću težinu. Ukoliko to zanemarite nećete u potpunosti razviti sposobnost pretvaranja brzine u snagu.

Upute za upotrebu

Kako koristiti weight ball?

Uzmite weight ball odgovarajuće težine i stanite pred zid. Kad određujete svoju poziciju i udaljenost od zida, uglavnom je pravilo da weight ball držite ispred sebe u visini prsa, ispruženih ruku tako da weight ball dodiruje zid. To je početna pozicija, no možete je prilagođavati kako biste efikasno izvodili vježbu i svaki put pogodili metu i pravilno uhvatili loptu.

Kada ste pronašli odgovarajuću početnu poziciju, držite weight ball u visini prsa sa dlanovima položenim na loptu sa strane i malo prema dolje.

Držite ramena prema nazad, prsa visoko, stopala u širini ramena i spustite se u puni čučanj. Čim se spustite u najnižu poziciju, ustanite eksplozivno odguravajući se petama, koristeći tu energiju kako biste bacili weight ball prema gore i pogodili metu. Uhvatite loptu kad vam se odbije natrag i odmah se spustite u čučanj, te ponovite prethodni korak.