Kategorija: Utezi i ploče
Šifra artikla: 3490107

Od sada trenirajte s olimpijskim utegom i iznad svojeg limita!

Kategorija: Utezi i ploče
Šifra artikla: 3490107

Od sada trenirajte s olimpijskim utegom i iznad svojeg limita!

O proizvodu

Kada dođe do otkaza Vaših mišića, ispuštate uteg iz ruke s bilo koje visine, a Bumper ploče amortiziraju udarac. Isti dijametar svih ploča i specijalni materijal čuva podlogu, onemogućava odskakanje i smanjuje buku. Bumperi su gumene ploče, prema IWF (International Weightlifting Federation) standardima jedinstvenog promjera od 45 cm, dok im debljina varira u zavisnosti od nominirane težine i materijala od kojih su izrađene.

Najmanja težina bumper ploče je 5 kg, a zatim se nude težine bumpera od 10 kg, 15 kg, 20 kg i 25 kg. Centralni prsten najčešće je izrađen od nehrđajućeg čelika ili mjedi, rupa je promjera nešto više od 50 mm i kompatibilni su za korištenje sa svim olimpijskim šipkama. Jedinstveni promjer svih bumper ploča osigurava uvijek jednaku visinu šipke od podloge i početni položaj sportaša, bez obzira na težinu i količinu utega na šipki. Bumper ploče izrađene 100 % od gume, visokootporne, smanjuju buku, štite pod ili platformu, u potpunosti amortiziraju udarce te nema odbijanja prilikom naglog spuštanja na podlogu.

Namjenjene za komercijalnu i osobnu uporabu, idealne za razvoj apsolutne snage, pripremu sportaša, CrossFit trening, funkcionalni trening, tehničkim disciplinama u dizanju utega.

  •  Raspoložive težine bumper ploča: 5, 10, 15, 20, 25 kilograma
  •  čelični prsten
  •  sve bumper ploče istog su dijametra od 45 cm
  •  promjer rupe 51mm za olimpijske šipke
     
Upute za upotrebu

Pravilno korištenje

Trajnost bumper ploča može se značajno produžiti pravilnim korištenjem. Najtanje bumper ploče od 5 i 10 kg, ako uz njih nisu deblje ploče većih težina, nisu predviđene za bacanje s visine iznad visine kuka jer može doći do pucanja gume i lomljenja ploče. Stoga posebno treba educirati korisnike, te izbjegavati ispuštanje bumper utega s visine ako to nije zaista neophodno, pogotovo ako su na utegu samo ploče od 5 ili 10 kg.

Bumperi su praktički neophodni za treniranje olimpijskih dizanja poput trzaja, nabačaja i izbačaja i njihovih raznih varijacija, te mrtvog dizanja. Korištenje bumpera umjesto uobičajenih disk utega smanjuje opterećenje šipke i podloge, kao i mogućnost ozljede tijekom treninga s graničnim težinama, budući da bumper uteg možete jednostavno pustiti da padne na pod kada napor postane prevelik. Kako bi se do maksimuma smanjilo odskakanje utega i produžio vijek trajanja bumper utega, uobičajeno se pod prostora za trening oblaže gumenim podnim oblogama. Od više slojeva iste gumene obloge izrađuju se platforme za dizanje utega, što je i najkvalitetnije rješenje za svakodnevnu profesionalnu uporabu bumper utega.