0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Zdravlje S godinama diži utege i umanjuj rizik rane smrtnosti za 46 %

S godinama diži utege i umanjuj rizik rane smrtnosti za 46 %

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.08.2016

Izvrsne vijesti za kolege liftere. Trening je odličan za cjelokupno zdravlje i dobivanje snage i mase – a usto produljuje i životni vijek kako bi mogli uživati u tim prednostima!

Izvrsne vijesti za kolege liftere. Trening je odličan za cjelokupno zdravlje i dobivanje snage i mase – a usto produljuje i životni vijek kako bi mogli uživati u tim prednostima!

U modernom društvu, većina ne podnosi starenje dobro – nesretan izbor hrane, sjedilački posao i hrpa emotivnog stresa kojim se loše upravlja godinama se sve teže podnosi. Općenito nezadovoljstvo životom i brojna kronično bolna stanja samo su vrh ledenjaka. Postoji rizik od razvijanja bolesti opasnih po život zbog nezdravog životnog stila. Ako se cijeli život užasno odnosiš prema svom tijelu, onda se nemoj čuditi kad ti u starosti odbija poslušnost. U poznijim godinama, trebao bi zahvaliti tijelu jer je izdržalo takav ritam.

Novo longitudinalno istraživanje iz Penn State College of Medicine informiralo nas je o tome da trening snage produljava životni vijek, pogotovo ako se i kasnije nastaviš time baviti. Istraživanje je ispitivalo 60-godišnjake, o njihovim navikama vježbanja i preferencijama, a pratilo ih je sljedećih 15 godina. Izgubljeno je približno trećina ispitanika jer su u međuvremenu umrli. Gotovo je 10 % ispitanika koji su izvodili trening snage s 46 % manjom mogućnošću smrti tijekom istraživanja. Dodatno tomu, to je istraživanje pokazalo da trening snage može umanjiti rizik od smrtnosti za 19 % čak i u onih ispitanika koji su pušili i pili, ali i bolovali od kroničnih stanja, poput hipertenzije.

Prema Jennifer Kraschnewski, M.D, autorici istraživanja, trening snage omogućuje dulji i zdraviji život jer ćeš biti fizički aktivan, održavati ravnotežu, jačati mišiće i povećavati gustoću kostiju. Ovo posljednje ključno je za spriječavanje frakture kostiju, pogotovo straijim ljudima. Napokon, treningom održavaš zdravu tjelesnu težinu, čime snižavaš rizik razvoja mnogih bolesti povezanih uz pretilost.

Ako već treniraš snagu, to je odlično za tebe. Nikad nije kasno ni ako želiš pokušati prvi put. Ako si srednje dobi ili mlađi a vodiš relativno nezdravi neaktivni život, onda se radije prvo savjetuj s liječnikom, a onda si pronađi prikladnog osobnog trenera.

Do 50. godine, izgubljeno je približno 10 % tvoje mišićne mase. Nakon toga, do 70-e se značajno ubrzava gubljenje mišića, snage i sposobnosti da funkcioniraju samostalno.

Ipak, nije to jedini put kojim možeš ići. Prema American College of Sports Medicine, stariji mogu imati značajne rezultate u snazi i povećanju mišića u samo nekoliko mjeseci redovitog treninga. Započni polagano i postupno napreduj. Svaku vježbu prilagodi svojim potrebama i sposobnostima. Budi oprezan i uporan kako bi značajno poboljšao svoje zdravlje, dobrobit i životnu dob.
Započni sada i daj si priliku da postaneš najbolja verzija sebe!

Fitness and Power

http://www.fitnessandpower.com/fitness-and-health/lifting-weights-as-you-age-cuts-your-risk-of-early-death

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn