0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Zdravlje Dobrobiti aktivnog bavljenja sportom

Dobrobiti aktivnog bavljenja sportom

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
29.05.2015

Često kada govorimo o bavljenju sportom u prvi plan stavljamo zdravlje i lijep izgled kao neki rezultat. Međutim iza cijele te priče stoji još puno toga. Povukao bi paralelu između treninga, prehrane i svakodnevnog života počevši od famoznih zdjelica i kuhanja te pripreme hrane unaprijed. Mnogi očekuju da mogu ostvariti rezultate bez pomnog planiranja i provedbe svih tih planova.

Zamislimo naše tijelo kao jednu tvrtku u nastajanju, za koju nam je cilj da ostvari dobit na kraju godine. Prvo i osnovno moramo imati viziju o onom što želimo raditi, nakon toga moramo napraviti plan kako to ostvariti i nakon toga krećemo u samu provedbu istog. Naravno da to na papiru sve izgleda lagano dok u stvarnosti sve to ide puno teže i drugačije. Da bi vidjeli ide li naša tvrtka pravim putem moramo s vremena na vrijeme provoditi razne analize, kontrole i na osnovu toga provoditi korekcije kako bi išli u zadanom smjeru. Nakon određenog vremena možemo dobiti pokazatelje jesmo li na pravom putu ili ne.

Isto tako je i sa samim treningom i izgradnjom našeg tijela. Planiranje, kontrola i korekcije. Sve to možemo ostvariti ako se uhvatimo posla kako spada. Stoga nije rijetkost da se razni vrhunski (pa čak i oni manje uspješni ali s dobrom radnom etikom) sportaši nakon bogate sportske karijere okrenu uspješnom privatnom poslu.

Bavljenje sportom zahtijeva red, rad i disciplinu i jedino se tako može nešto postići. Odlazak na trening dok cijelo društvo ide van, pripremanje hrane dok drugi jedu što hoće i kad god hoće, svakodnevni trening na visokom nivou, nekada čak i dva puta dnevno, iscrpljivanje, gladovanje, pobjede, porazi sve je to sastavni dio života jednog sportaša. I ne odražava se sve ovo samo na sportski rezultat nego i na cjelokupni život. Toliko uspona i padova, poraza i pobjeda, ponovnog kretanja ispočetka, pitanja „Što je meni ovo trebalo?“ za rezultat u većini slučajeva ima zdravog i jakog pojedinca koji se osim na sportskom borilištu može u koštac uhvatiti sa svakim problemom u životu jer zna kako se treba boriti. Sport je nešto predivno i osim dobrog izgleda i zdravlja donosi još puno toga dobrog što svako od nas može iskoristiti u svakodnevnom životu.


Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn