0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Želite li raditi čučnjeve?

Želite li raditi čučnjeve?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
22.10.2015

Bez obzira na to koliko znate o čučnjevima, slijedite šest jednostavnih i učinkovitih rutina.

Držanje tijela je ključ

Idealno bi vaša leđa trebala biti što ravnija tako da su stražnjica i uteg u ravnini. Usredotočite se na izbacivanje prsnog koša prema naprijed. Tako će vam leđa biti ravna. Dodajte prednji čučanj u svoju rutinu ako želite naglasiti kvadricepse.

Pravi stav je ključ

Da li je stav nogu širok ili uzak ovisi o području kvadricepsa na kojem želite raditi. Široki stav nogu je više za unutarnji dio bedara, a uski više za vanjski dio kvadricepsa.

Spustite se do položaja u kojem su bedra neznatno ispod paralele s podom

U donjem položaju svakog ponavljanja vaša su bedra neznatno ispod položaja paralelnog s podom kako bi snagu razvijali tijekom cijelog opsega pokreta, a to je važno posebno za početnike koji grade bazu. Nakon što ste to iskusili u rutinu možete samo povremeno ubaciti i polučučnjeve.

Smanjite serije i ponavljanja za veću masu

Ako vam je cilj dobivanje na masi, morate trenirati prema osnovnim načelima: radite manji broj serija i ponavljanja s velikim težinama i duže se odmarajteizmeđu serija. To bi značilo 3 - 4 serije i otprilike 3 - 4 minute odmora između serija. Nemojte zaboraviti na raznolikost; uključite serije s velikim brojem ponavljanja (10 - 15) s vremena na vrijeme. Noge rastu i kada je broj ponavljanja velik.

Služite se Smith spravom

Ako vam donji dio leđa ili koljena stvaraju probleme kod čučnjeva sa slobodnim utezima, nemojte se bojati čučnjeva na Smith spravi. 

Radite super serije i složene serije

Da biste postigli bolju definiciju i još više istakli masivne noge, napravite složene serije. Napravite složene serije nožne ekstenzije, pa čučnjeve i super serije prednjeg čučnja i nožnih pregiba. Noge će peći i vrištati za milost, ali će se isplatiti.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn