0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Započni svaku vježbu snagom

Započni svaku vježbu snagom

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
04.01.2017

Usmjeri se na velike osnovne pokrete, onda se baci na neku asistenciju. Slijedi opis postavki i koja dizanja da naglasiš.

Usmjeri se na lift, ne na mišićnu grupu

Osnovu svake vježbe stavi na osnovnu snagu, a ne na mišićnu grupu. Ovisno o tome kako izvodiš dizanje, koristi asistenciju i ispravi svoje slabosti. Ne trebaš puno vremena provoditi na svojoj prirodnoj snazi zato što nju vježbaš glavnim pokretom. Slabe karike su one koje trebaju dodatni posao.

Ako ti je kvadriceps dominantan, a gluteus hamstring slab, onda ne trebaš puno (ili uopće ikakav) dodatni posao na kvadricepsu zato što dobije dovoljno aktivacije izvedbom čučnjeva. Ako ti je to vlastita snaga, tvoje tijelo će imati tendenciju da ih više koristi u čučnju.

Tvoja asistencija u sesiji treba biti izabrana tako da jača slabe karike u tvom glavnom liftu. Glavni lift dvostruko je bitan kao alat koji dijagnosticira slabosti na kojima treba raditi, a onda procjenjuje da vidiš da li tvoja asistencija popravlja posao.
Započni s glavnim liftom, izaberi jedan pokret snage koji naglašava tvoju slabu poveznicu, tada odradi tri manje, ciljane vježbe koje istežu te pojedinačne mišiće. Ne trati volumen na mišiće koji su ti već dominantni. Tvoje tijelo ima ograničenu prilagodbu.

Primjer

Podijeli tjedan na te četiri sesije treninga:

  1. Mrtvo dizanje i asistencija
  2. Bench press i asistencija
  3. Čučanj i asistencija
  4. Overhead press i asistencija

Ne trebaš koristiti točno te liftove. Možeš i bliske varijacije oko kojih možeš graditi svoje vježbe.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/training/tip-start-every-workout-with-a-strength-move?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4689

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn