0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Vježbanje u ranim 40-im

Vježbanje u ranim 40-tim

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
16.07.2015

Nekoć se smatralo kako srednja životna dob počinje u ranim 40-ima, danas se ta granica pomaknula i ljudi su dobili dodatnih 12 godina da se osjećaju "mlado".

Ta je promjena nastupila kao rezultat produljenja životnog vijeka, zdravijeg životnog stila te održavanja mladolikog izgleda i fizičke forme. Upravo fizička aktivnost i vježbanje pomažu u zadržavanju mladolikog izgleda, a i boljem psihofizičkom stanju. Ono na što bih volio obratiti pozornost je fizička aktivnost u ranim 40-im kod aktivnih vježbača. Pod njima smatram ljude koji se neprekidno bave fizičkom aktivnošću dulji period.

Već prije sam spominjao koliko je nas u početcima bavljenja vježbanjem bilo prepušteno samim sebi što je svakako ostavilo traga na našem koštanom, mišićnom i vezivnom tkivu. Pa čak i da smo cijelo vrijeme sve vježbe izvodili pravilno ipak su to tone i tone željeza kojima smo opteretili svoje tijelo i koje su neminovno ostavile traga na naše tijelo.

Sve češće u razgovoru s kolegama osim informacija o treningu, suplementima i prehrani nezaobilazna tema postaje kako vježbati s određenom povredom te kako je najbrže i najbolje sanirati. Nažalost, neke povrede su već kronične i nema tog čarobnog štapića kojim se može mahnuti da one nestanu. No, to svakako ne znači da moramo prestati vježbati i dići ruke od svega. U svim ovim godinama treninga stekli smo dovoljno iskustva i znanja da možemo prilagoditi trening problemima s kojima se suočavamo. Dapače prestanak vježbanja bi možda za posljedicu imao puno više negativnih nego pozitivnih učinaka.

Sva sreća pa je tu i ona zrelost koju donose godine i lakše se mirimo da neke stvari više nisu kao prije, pa ćemo usprkos tome što nas srce vuče, ipak poslušati mozak te nećemo srljati u bespoštedno natjecanje s mlađim članovima kako bi im dokazali da mi to još uvijek možemo. I, naravno, da možemo samo je pitanje s kojim i kakvim posljedicama poslije odrađenog treninga i podizanja „impresivnih“ kilaža. 

Program, intenzitet i frekvencija treninga trebaju biti prilagođene trenutnom fizičkom stanju isto kao i vrijeme rekuperacije i prehrana kako bi još dugi niz godina mogli uživati u fizičkoj aktivnosti i blagodatima koje nam ista nosi.

 

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn