0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Vježbanje poslije poroda

Vježbanje poslije poroda

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
20.07.2015

Svaka novopečena majka osim besanih noći i brige za svoju bebicu se suočava i s problemom viška kilograma koji su se nakupili tijekom trudnoće.

Ženin metabolizam je prirodno ubrzan nakon poroda, te je hormonalna slika dosta izmijenjena u odnosu na prijašnje stanje. Ipak je ovo ,,drugo stanje" koje pogoduje za dosta brže postizanje rezultata te povratka u prijašnje stanje.

No kako naći vremena uz malog plačljivca / malu plačljivku i kako vježbati?  

Ako postoji baka / deda servis odlazak u teretanu je moguć na kraći period dok mali/a sirena mirno spava nakon obroka. U početku treba raditi lagane kružne treninge gdje prva tri mjeseca treba izbjegavati vježbe za trbuh, te vježbati nižim intenzitetom koje ćemo s vremenom podizati.
Nakon nekog vremena može se početi s jačanjem posture pomoću statičkih vježbi (plank ili izdržaj). Bitno je slušati svoje tijelo i prepoznati znakove koje nam šalje, a ne raditi protiv njega. U slučaju nemogućnosti baka / deda servisa preostaje pričekati da mali anđeo zaspe i utone u čvrst san te se onda lagano posvetiti tjelovježbi u susjednoj prostoriji.
Jedan vid kvalitetne tjelovježbe je i svakodnevna šetnja sa svojom bebom, naravno malo bržim tempom, a ne s noge na nogu u ugodnom razgovoru gdje tempo pada na pužev korak i gdje se gubi svaki smisao vježbe. U svakom slučaju lagana i redovita tjelovježba je nešto što će majci dati više energije i elana za svakodnevno uživanje sa svojom djetetom.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn