0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Treniraj za sustavni rast

Treniraj za sustavni rast

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
18.04.2016

Ne pokušavaj izolirati mišić po mišić. Neka ti prioritet postane veliki složeni lift, pogotovo ako si tomu sklon. Zašto?

Nekima (koji ne unose kante steroida) hipertrofija (mišićni rast) nije lokalizirani proces, već je stvar čitavog sustava.
Uglavnom, uz dostatan stimulus, mišićni rast se primjećuje u cijelome tijelu, a ne samo na jednom jedinom djeliću. Zato, stres na cijelom tijelu – stavljanje velikog opterećenja na kralješnicu što podupire cijelo tijelo – uzokruje veći rast bicepsa nego kad radiš izoilrano biceps.

Drugim riječima, za veće ruke izvodi teške trap-bar deadliftove, a ne curl. Poznato je pravilo u liftingu da – za centimetar u rukama, trebaš 8 kg mišića. Inače bi viđao više ljudi koji treniraju svoje bicepse s velikim rukama i tankim tijelima. Ali to nije tako.

Znači li to da curl ne funkcionira?

Naravno da ne. Program specifično određen za bicepse dodaje veličinu rukama, ali ako sve ostalo radiš pravilno. Rezultati su totalno drukčiji kad uspoređuješ program usmjeren na deadlift ili koji drugi pokret cijelog tijela. Isto tako, program za biceps pomoći će ako izvodiš velike pokrete uz koje trebaš katalizator specifičnog područja.

Steroidi, međutim, pojačavaju odgovor tvog tijela na svaki mehanički stres. Ako koristiš dovoljnu količinu steroida, sve funkcionira. Veliku medvjeđu ne-uslugu učinili su nam svi ti nebrojeni bodybuilderi koji su u časopisivam objavili „svoje“ rutine za specifični dio tijela. Uspjeli su sve nas uvjeriti da se usmejrimo na curl, kickback, shrug, podizanje stražnjih delta i ekstenzije nogu. Zapravo, svo to vrijeme terbali smo utrošiti na sustavno opterećenje na kralješnicu u složenim pokretima.

TC Luoma

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn