0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Trening s malo ugljikohidrata

Trening s malo ugljikohidrata

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
30.11.2015

Ako ste jedan od milijun ljudi koji se pridržavaju prehrane s malo ugljikohidrata i trenirate, možda su vam poznati sljedeći simptomi: umor, bol, nemogućnost koncentracije, nedostatak energije.

Jasno je da kada smanjite unos ugljikohidrata, smanjujete i masnoće, ali s druge strane takva dijeta ima i svojih mana. Jednostavno rečeno imate manje energije. 

Ne želimo ovdje govoriti o prednostima i manama ovakvog načina prehrane. Nema govora da ovakav način prehrane ne donosi dobre rezultate u skidanju suvišnog potkožnog masnog tkiva, no ako želite nastaviti trenirati kao i prije, smanjiti masnoće i razviti mišiće, evo što trebate napraviti.

Dijete s malo ugljikohidrata pomažu vam da smanjite potkožno masno tkivo, ali istovremeno gubite i teško stečene mišiće. To se događa jer se razine glikogena u mišićima troše kada je unos ovog makronutrienta nizak. A ako imate nisku razinu glikogena u mišićima, teško je održati visok intenzitet treninga. Zapravo, imate manje snage, težine koje dižete padaju, a mišići bivaju manje stimulirani. Osim toga, kada ste na dijeti, ne unosite dovoljno kalorija. U takvom okruženju tijelo kao da nema energije i to nadoknađuje trošeći aminokiseline.

Zbog tih čimbenika svoje treninge trebate organizirati tako da su kratki, intenzivni i naporni. Kratki treninzi troše manje kalorija. A svi vi koji se nakon cijelog poslijepodneva provedenog u teretani ne osjećate kao da ste dobro trenirali zapamtite sljedeće: Postoji veza između obima treninga i intenziteta.Možete teško trenirati tijekom kratkog vremenskog razdoblja i nekvalitetno trenirati tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Zapravo, ako date sve od sebe u svakoj seriji, trening neće trajati duže od 20-30 minuta po dijelu tijela. 

Također želite što brže početi dizati velike težine, ali nakon zagrijavanja. To je važno jer kad su mišići svježi, ATP i pohranjeni glikogen u mišićima su na najvišim razinama. Trebali biste snažno trenirati u što kračem periodu. Neka maksimizacija stresa bude vaš prvi cilj.

Zbog intenziteta ovakvog treninga, zagrijavanje je važno da biste izbjegli ozljede. Uvijek počinjite s nekoliko laganih serija prve vježbe.

Prijedlog za trajanje treniga pojedine mišićne skupine:

Dio tijela Vrijeme

Bicepsi
Tricepsi
Listovi
Trbuh

15 - 20 minuta
Bicepsi nogu
Ramena
Prsa
20-25 minuta
Leđa
Kvadricepsi/Gluteusi
30 minuta

 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn