0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Trening ramena

Trening ramena

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
02.11.2015

Obla okrugla masivna ramena daju nam onaj oblik širine i sastavni su dio V-izgleda. Ali, da onaj ali, na koji treba upozoriti je činjenica da velik broj vježbača nema proporcionalan razvoj ramena što narušava njihovu figuru.

Kada govorimo o ramenim mišićima onda govorimo o prednjem, srednjem i zadnjem ramenu. Kada malo pogledam rutine pojedinih vježbača koji su samostalno dizajnirali svoj plan treninga često je to puno potisaka, predručenja s jednom vježbom za srednje i zadnje rame, s tim da još uvijek dobra većina njih smatra da je potisak iza glave vježba za zadnje rame. Dok istovremeno vježbu odručenja za srednje rame izvode na način da više aktiviraju u pokret prednje nego srednje rame.

Prednje rame je mišić koji je često prerazvijen u odnosu na ostala dva dijela. Ponedjeljak je dan za prsa i tu prednje rame dobije finu porciju. Kroz niz potisaka za prsa ne možemo izolirati samo prsne mišiće. Prednji deltoid je sinergist u svakoj vježbi za prsa a nerijetko odradi i više no što bi trebao. 

Za razliku od prednjeg ramena zadnje sudjeluje u treningu leđa isključivo kod veslanja. E sad koliko ljudi ima uključeno u svoju rutinu dvije-tri vježbe veslanja? Sumnjam da ih je previše. 

Ako svemu ovom još pribrojimo rutinu s početka stvoreno je idealno okruženje za nepravilan razvoj ramenog mišića.

Stoga bi ako se prepoznajete u gore navedenom bilo dobro promijeniti rutinu i trening provesti na način da započnete s treningom zadnjeg ramena, nakon čega slijedi srednje rame i na kraju prednje. Kada govorimo o treningu pomoću kojeg bi ramena doveli u balans to bi onda izgledalo ovako:

  • odručenje u pretklonu 4 X 12 - 15
  • povlačenje užeta na čelo 4 X 12 - 10
  • odručenje stojeći ili sjedeći 5 X 12 - 15
  • povlačenje šipke od bedra do brade (hvat širine ramena) 3 X 10
  • rameni potisci 3 X 8 - 10
  • predručenja 3 X 12

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn