0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Tijelo kao tvrtka - planiranje, kontrola i korekcije

Tijelo kao tvrtka - planiranje, kontrola i korekcije

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
07.08.2015

Nije rijetkost da se razni vrhunski (pa čak i oni manje uspješni, ali s dobrom radnom etikom) sportaši nakon bogate sportske karijere okrenu uspješnom privatnom poslu.

Često kada govorimo o bavljenju sportom u prvi plan stavljamo zdravlje i lijep izgled kao rezultat. Međutim, iza cijele te priče stoji još puno toga. Povukao bih paralelu između treninga, prehrane i svakodnevnog života. Počevši od famoznih zdjelica i kuhanja te pripreme hrane unaprijed. Mnogi očekuju da mogu ostvariti rezultate bez pomnog planiranja i provedbe svih tih planova.

Zamislimo naše tijelo kao jednu tvrtku u nastajanju, za koju nam je cilj da ostvari dobit na kraju godine. Prvo moramo imati viziju o onom što želimo raditi, nakon toga moramo napraviti plan kako to ostvariti i nakon toga krećemo u samu provedbu istog. Naravno da to na papiru sve izgleda lagano dok u stvarnosti sve to ide puno teže i drugačije. Da bismo vidjeli ide li naša tvrtka pravim putem moramo s vremena na vrijeme provoditi razne analize, kontrole i na osnovu toga provoditi korekcije kako bismo išli u zadanom smjeru. Nakon određenog vremena možemo dobiti pokazatelje jesmo li na pravom putu ili ne.

Isto tako je i sa samim treningom i izgradnjom našeg tijela. Planiranje, kontrola i korekcije. Sve to možemo ostvariti ako se uhvatimo posla kako treba. Stoga nije rijetkost da se razni vrhunski (pa čak i oni manje uspješni, ali s dobrom radnom etikom) sportaši nakon bogate sportske karijere okrenu uspješnom privatnom poslu.
Bavljenje sportom zahtijeva red, rad i disciplinu i jedino se na taj način može nešto postići. Odlazak na trening dok cijelo društvo ide van, pripremanje hrane dok drugi jedu što hoće i kad god hoće, svakodnevni trening na visokom nivou, nekada čak i dva puta dnevno, iscrpljivanje, gladovanje, pobjede, porazi sve je to sastavni dio života jednog sportaša. I ne odražava se sve ovo samo na sportski rezultat nego i na cjelokupni život. Toliko uspona i padova, poraza i pobjeda, ponovnog kretanja ispočetka, pitanja: „Što je meni ovo trebalo?“ za rezultat u većini slučajeva ima zdravog i jakog pojedinca koji se osim na sportskom borilištu može u koštac uhvatiti sa svakim problemom u životu jer zna kako se treba boriti. Sport je nešto predivno i osim dobrog izgleda i zdravlja donosi još puno toga dobrog što svako od nas može iskoristiti u svakodnevnom životu.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn