0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Svladaj muscle-up

Svladaj muscle-up

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
03.01.2017

Vježba je cool i teška, ali većina ljudi ne može izvesti niti jedno ponavljanje. Nemoj biti dio te većine.

Teže je nego što izgleda

Pull-up? Nema problema. Dips? Lagano. Ali, svaki put kad pokušaš s muscle-up, koji nalikuje na spoj pull-upa i dipsa, nema pomaka. O čemu je riječ?

Muscle-up se čini veoma laganim. Postani dobar u pull-upu i u dipsu, a onda pronađi šipku ili karike. Odradi pull-up, nakon toga dip, a misliš da je to muscle-up. Nažalost, to se ne radi tako.

Prvo, nemoj povezivati muscle-up s pull-upom. U karateu, uče te da ideš ,,kroz" ploču da je razbiješ. Ista se stvar događa sa šipkom tijekom muscle-up – ideš kroz nju. Ako se samo povlačiš prema šipki nikad nećeš doći dovoljno visoko da se prebaciš u dips.

Položaj šipke

Kako treba šipka izgledati relativno na tijelo na kraju pull-upa:

Taj je položaj daleko od onoga koji je potreban za muscle-up. Za uspješan muscle-up, položaj šipke treba biti više nalik sljedećem:


Primijeti da se šipka povlači od dna prsa. To je dobar položaj u kojem ćeš završiti muscle-up. Ako započneš muscle-up jednostavnim pull-upom, onda ćeš doći samo do šipke, a ne ,,kroz" nju.

Položaj lakta: pull-up napram muscle-upa

Pull-up je završen kad su laktovi u potpunosti dolje. S laktovima dolje, nemoguće je prebaciti se u dip.

Pull-Up

Ako imaš znak da ideš kroz šipku, onda je vjerojatnije da ćeš moći rotirati laktovima oko šipke. To će te smjestiti u položaj u kojem možeš završiti muscle-up dipom.

Muscle-Up

Kako vući

Trebat ćeš dvije sile na šipki. Ako te sile budu uzastopne i s dovoljno snage, šipka i laktovi imat će pravilan položaj.
Prvo, spusti šipku. To je nalik pull-upu i pomoći će da ti se tijelo digne iznad šipke. Nakon inicijalnog povlačenja, započni sa spuštanjem šipke. Tako ćeš voditi šipku do dna prsa i - najvažnije - započni rotirati laktove oko šipke.
Primijeti dva različita povlačenja u videu ispod. Lijevi pokazuje pull koji je opisan iznad, a desni pokazuje primjer jednostavnog pull-upa.

Muscle-Up: vrse pullova

Kad pristupaš šipki radi izvedbe muscle-upa, onda se odmakni od motoričkih obrazaca pull-upa. Muscle-up je u potpunosti drukčija vježba i zahtijeva potpuno drukčije povlačenje.

Drew Murphy

https://www.t-nation.com/training/tip-master-the-muscle-up?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5165

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn