0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Spoj swinga kettlebellom i planka

Spoj swinga kettlebellom i planka

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
14.09.2016

Vježba za skidanje masti, ali i za učenje pravilnog disanja dok si umoran. Provjeri!

Zapali svoj pluća

Ako naučiš kontrolirano disati, onda ćeš imati nekoliko prednosti: donosit ćeš više oksidirane krvi u mišiće, učinkovito ćeš usporavati ritam srca i sniziti krvni tlak, održavat ćeš optimalne uvjete na biokemijskoj razini, a - najvažnije - rasturat ćeš vježbe. To je spoj koji je idealan za optimizirano disanje u stresnoj situaciji.

Swing i plank

To je finisher u kojem spajaš eksplozivni pokret i izdržaj. Swing kettlebellom služi kao idealan izbor za snagu, izdržljivost i vremensko određenje u setu. Pravilnom izvedbom, ritam srca povećat će se, a s njim i potreba za kisikom.

Njih kombiniramo s plankom zbog abdominalne slabosti. Slab trbušni dio izaziva loš obrazac disanja i disfunkciju dijafragme. Tu je spoj koji omogućuje trening s potporom abdomina uz praktično optimalno disanje. Plank zahtijeva da respiratorni mišićni rade simultano s transverse abdominus, external i internal obliques, ali i rectus abdominis. Umjesto da si mjeriš koliko vremena možeš izdržati u planku, broj svaki udisaj i izdisaj kao jedno ponavljanje.

Izvodi 20 swingova pa bez odmora prijeđi u položaj za plank. Izvodi teški plank u 10 dubokih udisaja / izdisaja. Ponovi to 5 - 10 rundi.

Kako izvesti teški plank?

  1. Postavi se na lakte i prste s neutralnom kralješnicom. Gledaj dolje da ti glava i vrat budu u neutralnom položaju.
  2. Stisni kvadricepse. Nemoj samo ispružiti koljena. Umjesto toga, zamisli kao da si ih pričvrstio uz kvadriceps i da vučeš the patelu gore prema kukovima.
  3. Stražnji nagib zdjelice i stisni jako gluteus.
  4. Aktiviraj latisimus tako što ćeš vući lakte prema zdjelici. Neka ti lakti budu mirni. Zamisli da vučeš lopatice dolje.
  5. Diši. Tvoje tijelo će se automatski učvrstiti u tom položaju. Nauči disati uz abdominalnu kontrakciju, prsni koš neka ti se lateralno proširi i neka ti se pupak miče dolje i van.

Eric Johnson, Ryan Johnson

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn