0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Šok za ramena

Šok za ramena

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
07.12.2015

Ne želite više imati uska ramena? Proširite ih služeći se sljedećim tajnama.

Ono što treba reči je da širina ramena u mnogome diktirana vašom koštanom građom; ili je imate ili ne. Međutim čak ako vam geni nisu naklonjeni možete postići široka ramena. Larry Scott, prvi Mr. Olympia, imao je relativno uska ramena, ali je razvio masivne deltoide kako bi nadjačao svoje gene.

Shawn Ray nije toliko širok, ali to ne možete znati zbog debljine mišića gornjeg dijela tijela koji su posljedica treniranja, posebice tijekom dana za ramena. I zato svi vi koji svoja ramena smatrate slabom točkom ili svi vi koji želite promjenu, šokirajte svoje deltoide.

Evo nekoliko načina koje možete unijeti u svoj trening te njihovom primjenom potaknuti ramena na rast.

Radite više serija i vježbi za ramena, čak 20 serija po treningu

Arnold je išao tako daleko, da je imao lagani uteg ispod kreveta te bi odmah ujutro napravio par serija lateralnog dizanja. Nikada to nije smatrao dijelom treninga ramena već samo kao jedan dodatak.

Usredotočite se na srednje deltoide

Zovemo ih još i bočni deltoidi i ključ su za široki izgled jer kad oni rastu, rastu u širinu, a struk ostaje iste širine. Potisci iznad glave i lateralno dizanje vježbe su kao stvorene za razvoj ovih mišića.

 

Kad radite lateralna dizanja, rotirajte dlanove tako da su vam mali prsti nešto viši od palca

Zamislite da u ruci držite bocu iz koje prolijevate vodu. Na taj način ćete izolirati bočne deltoide za punu kontrakciju.

Iskušajte strip metodu

Kod lateralnog dizanja, na primjer, počnite s velikim težinama, napravite maksimalan broj ponavljanja u pravilnoj formi, zatim radite seriju jednu za drugom, bez odmora, svaki puta smanjujući težinu (npr. ako počinjete sa 20 kg, postupno smanjujete težinu za 2 kg sve dok ne dođete na 10 kg). Ako vježbate na spravi ili kablovima, pomičite iglu na stalku za utege. Radite 3-4  serije pa pređite na drugu vježbu.

Superserije potisaka i dizanje

Na primjer, radite težak potisak dvoručnim utegom, a odmah nakon te vježbe lateralno dizanje ili okomito veslanje. Ili iskušajte tri serije za pumpanje kod kojih radite super seriju potisaka, prednjeg ili lateralnog dizanja i okomitog veslanja.

Radite izometričko lateralno dizanje kako biste potaknuli novi rast

Nakon standardne serije dizanja, uzmite teže bučice, dignite ih do položaja u kojem su paralelne s podomi držite ih što duže možete. Tako ćete iscrpiti deltoide i postići bolju definiciju.

I to vam je to. Imate plan za široka ramena, a sada ga iskoristite.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn