0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Savjet za kettlebell bench press

Savjet za kettlebell bench press

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
30.01.2017

Ova varijacija pressa na podu može ti pomoći u ispravljanju motornih obrazaca, gradnji prsa i  tricepsa, a čak i u oporavku bolnih ramena. Provjeri!

Kod bench pressa poterbna je stabilnost ramena bez boli, može biti izazov postaviti se u pravilan položaj i zaključati se u pokretu. Ali pravi alat može riješiti taj problem.

Postoji razlog zašto profesionalci koji se bave sportskom rehabilitacijom posežu za kettlebellom i pokretima remedijacije i treninga: oblik i opterećenje upravo su ono što ti treba za stabilizaciju.

Rotating kettlebell floor press

Kad uzmeš kettlebell i staviš ga na rame u položaj za potisak, ruka i zglob moraju uhvatiti dodani teret koji sjeda na stražnji dio zgloba. To je jednostavan položaj koji inicira učinak iradijacije i signalizira sinergijsku tenziju na mišićnom i fascijalnom planu duž cijelog kinetičkog lanca u rameni pojas i izravno u središnji dio tijela. Usmjeri se na maksimalan hvat da to postane alat za neuromuskularnu reedukaciju ako imaš loš motorni obrazac.

Dodaj malu rotaciju tijekom potiska radi snažnog mehanizma i pravilne mehanike pokreta. Započni u dnu lifta s nadlakticom koja dira pod, s rukama u približno neutralnom položaju. Kako pritišćeš gore, ruke mogu rotirati prema unutra u pronaciju na vrhu položaja.

Vrati se dvoručnom utegu

To je mali pomak u pokretu, ali je ključan za pritisak bez boli i transfer stabilnosti, zapaljenja i tenzije. Kad si spreman, onda ćeš moći generirati pokret u bench pressu.

Da, to je točno. Ako pravilno postaviš teret u vježbi, onda nećeš vječno biti zaglavljen na podu. Samo si uzmi dovoljno vremena da popraviš svoj pokret, pusti tijelo da zacijeli, a radi na tome da ponedjeljkom odradiš trening na klupi.

Dr. John Rusin

https://www.t-nation.com/training/tip-the-kettlebell-bench-press?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5268

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn