0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Preskoči zagrijavanje koščatog džogera

Preskoči zagrijavanje koščatog džogera

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
27.09.2016

Za vježbe s utezima zagrij se s pokretima i kasnije se bavi restrikcijama. Evo kako se to radi.

Zagrijavanje za snagu i mišiće

Postoje nedoumice oko toga što zagrijavanje jest. Ako imaš cilj biti općenito zdrav, tada je u redu koristiti foam roller i zagrijavati se vježbama za mobilnost u krugovima. Ali, ako imaš cilj izgraditi vrhunsku snagu i mišiće, tada je takvo zagrijavanje pretjerano i kontraproduktivno.

Iako se možeš osjećati dobro zbog krugova mobilnosti, istraživanja pokazuju da dinamični drilovi (nalik pokretu koji planiraš taj dan) ciljano povećavaju temperaturu tkiva i djeluju na poboljšanje izvedbe. To znači da se trebaš micati u punom rasponu pokreta s nešto otpora i u ponavljanjima kako bi u zagrijavanju pripremio svoje tijelo za lifting.

Ne trebamo raditi na novim razinama mobilnosti. Zagrijavanje stražnjeg lanca za teške pullove može biti jednostavno: 1 - 2 minute otključavanja i ekstenzije kukova s trakom za otpor.

Zagrijavanje stražnjeg lanca


Prikvači traku za nešto iza sebe, zakorači kroz nju, povuci je skroz gore, a onda odradi 40 - 60 sporih kontroliranih pokreta u kojima diraš svoj krajnji doseg fleksije.

Ostale metode su s medicinkom i teretom koji nosiš ili push. Slijedi opis omiljenog kružnog zagrijavanja koji traje otprilike 30 sekundi i pripremit će te za teški lift:

Dinamično zagrijavanje od 30 sekundi

Modificirani Hindu press-up odradi se na početku da pomogne u zagrijavanju čitavog gornjeg dijela tijela, a dotiče se i torakalne ekstenzije, a klečeći slamovi medicinkom pripremaju te na bilo koji pokret iznad glave. Plate push može se odraditi na podlozi ili na ručniku koji prekrije pod u teretani. Tako paziš da su ti kukovi, torzo i ostatak donjeg tijela spremni za intenzivan trening.

Foam roller i ostatak opreme za drilove mobilnosti dobri su nakon treninga. Vježba će ti svakako i otkriti na što se trebaš usmjeriti.

Jesse Irizarry

https://www.t-nation.com/training/tip-stop-warming-up-like-a-scrawny-jogger?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4940

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn