0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Odradi Band Pull-Aparts

Odradi Band Pull-Aparts

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
14.11.2016

Tri su načina za ovu vježbu da gradi leđa, čuva ramena i čak poboljša tvoj bench press.

Moja uspješna faza bench-pressa uključila je rad s trakama između setova. Eksperimentirao sam s različitim tipovima vježbi s trakama za leđa – polagani pull-aparts i držanja u različitim položajima – s ciljem da pronađeš slabosti i kontrakcijom od trake u tim točkama.

Počeo sam uključivati taj rad s trakom između setova bench pressa. Postoji malena traka u teretani T Nation, a nakon svakog seta na klupi odradio sam različita držanja trake dok sam hodao uzduž trake i natrag, sa tim da sam provodio minutu pod tenzijom. Tada bih uzeo 15 - 20 sekundi i postavio se za sljedeći set bench pressa. Tijekom tog vremena, brzo sam napredovao na klupi, ali još je važnije, moja su se ramena osjećaja savršeno.

Nedavno sam počeo taj pristup s klijentom koji je imao problema s ramenom. Išao je s bench pressa od 100 kg i bolom u ramenu do 130 kg po 5 ponavljanja bez boli. Svakako funkcionira!

3 načina za koristiti pull-aparts

Postoji mnogo načina za pull-apart. Kad ih koristim kao dodatni rad između setova, ne brojim si vrijeme niti ponavljanje – cilj je jednostavno staviti tenziju na mišiće, a ne odraditi određeni broj ponavljanja ili setova.

Terapeutski pull-apart

Kad je tenzija uspostavljena, jednostavno izvodi polagane pokrete dok ne pronađeš točku bola ili slabosti. Kad to uspiješ, onda provedi neko vrijeme s tenzijom na toj točki dok se bol / osjetljivost ne smanji.

Kontrola mišića pull-apart

Drugi je pristup odraditi izometrijska držanja u različitim položajima. To je odličan način da poboljšaš kontrolu mišića i preneseš to dobro na bench press gdje se mišići leđa aktiviraju izometrijski radi stvaranja snažne baze s koje se guraš.

Usporeni pull-apart za ponavljanja

Posljednja je metoda odraditi regularna ponavljanja, ali sporije nego uobičajeno. To je metoda koja više gradi mišiće negoli popravljanje slabosti ili poboljšanje uloge leđa u bench pressu.
Ovisno o tome što ti je u vidokrugu, tako možeš varirati s pristupom. Praktički je nemoguće napraviti previše pull-apart, a zato ih često izvodi.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/training/tip-do-band-pull-aparts?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4401

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn