0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Nova vježba za potpuni razvoj ramena

Nova vježba za potpuni razvoj ramena

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
11.11.2016

Ova vježba aktivira sve tri glave deltoida, romboide i donji trapezius. Ne može bolje od toga. Provjeri!
 

U zadnjih godina zezala su me ramena i to je utjecalo na moj trening gornjeg dijela tijela. Moja ramena jednom su bila moje najveće blago, a onda su potonula i oslabila. A moj potisak, koji mi je bio snažan, postao je prosječan.

Odradio sam seminar s trenerom Alexom Babinom. Odlučili smo za vježbu koja je pumpa za ramena s najtežim jednoručnim utezima od 15 kg. Iz zabave smo smislili pokret koji smo nazvali ,,pobjedničkim dizanjem". (Babaudeau dizanje nije imalo neki prizvuk.) Od te vježbe je odlična pumpa, a dovoljno mi je bilo čudno što su mi se ramena odlično osjećala.

Pobjedničko dizanje (Victory raise)

  1. Oko zglobova stavi malu traku s otporom.
  2. Podiži bučice iz donjeg položaja do iznad glave, s oblikom ,,V" na vrhu.
  3. Početak pokreta je s prednjim dizanjem u netutralnom hvatu. Pokret napreduje, raširi ramena i završi s rukama pod kutom od 45 s tijelom u vrhu pokreta.
  4. Dolje se vraćaj na isti način, s kontrolom utega dobrih 3 - 4 sekunde. Ne otpuštaj tenziju u potpunosti na dnu! Drži tenziju na trakama da bi mišići bili maksimalno aktivirani.

Odradi victory raise ranije u svojoj vježbi za ramena ili u pressu. Sve će se aktivirati i slijedit će sigurniji i učinkovitiji press. Setovi 8 - 10 ponavljanja s prilično sporim ekscentricima najbolji su.

Kako to funkcionira?

To je pokret koji u osnovi spaja sve prednosti lateralnog dizanja, prednjeg dizanja i band pull-apart. Pogađa sve tri glave deltoida, romboide i donji trapezius. Traka drži lopatice prikladno spojenima i ne možeš kompenzirati gornjim trapeziusom. Tako je to pokret koji aktivira deltoide.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/training/tip-a-new-exercise-for-total-shoulder-development?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5053

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn