0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Koristi svoju tjelesnu težinu da gradiš tricepse

Koristi svoju tjelesnu težinu da gradiš tricepse

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
14.02.2016

Iznenadit ćeš se, ali bez sprava možeš izgraditi snažne tricepse. Evo kako.

Ekstenzije tricepsa tjelesnom težinom odlične su za tvoje tricepse. Vidjet ćeš, možeš koristiti statičnu osovinu za držanje ili klupu, ali je najbolje s trakama za suspenziju.

Ekstenzije tricepsa tjelesnom težinom

Ova je vježba odlična za neistezanje središnjeg dijela tijela i dobar pokret za triceps. Ako nemaš trake za suspenziju, sličan ćeš učinak dobiti s šipkom u kavezu ili Smith mašini. Ipak, ako imaš trake, one će ti u vježbu dodati lijepu dimenziju.

Kad koristiš šipku, imaš ograničen opseg kretanja jer si prisiljen čelom dodirivati šipku, slično tradicionalnim skull crushers. S trakama, ruke možeš više istegnuti dalje od tijela, a to povećava ulaganje središnjeg dijela tijela i istodobno povećavaš istezanje duge glave tricepsa i ukidaš stres s laktova. Isto rotiraš ruke kako ideš kroz ponavljanja, a bolji ti je osjećaj u laktovima i povećava se kontrakcija u tricepsu.

Drži tijelo ravnim i pazi si na kukove. Ova je vježba prividno za tricepse, kad gledaš sa stajališta središnjeg dijela tijela, trebala bi imati sličan osjećaj kao kad izvodiš ab wheel rollout. To pomaže sagorijevanju na kraju vježbe. Počni s trakama prilagođenima dolje i koračaj naprijed kad počneš osjećati umor.

 

Ben Bruno

 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn