0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Koristi svoju težinu i jačaj triceps

Koristi svoju težinu i jačaj triceps

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
15.06.2016

Iznenadit ćeš se, ali jake tricepse možeš imati i bez sprava ili dvoručnih utega. Kako?

Ekstenzije tricepsa tjelesnom težinom učinit će tvoje tricepse nevjerojatnima. Vidjet ćeš, možeš koristiti fiksni dvoručni uteg ili klupu, ali je najbolje izvoditi ih s trakama za suspenziju.

Ekstenzije tricepsa tjelesnom težinom

 

Ta vježba poslužit će i kao vježba za odličnu anti-ekstenziju središnjeg dijela tijela i kao pokret za triceps. Ako nemaš trake za suspenziju, onda sličan učinak u treningu možeš dobiti sa šipkom za power rack ili Smith mašinom. Kakogod, trake uvode novu dimenziju u vježbu.

Kad koristiš šipku, doseg pokreta ograničen je zato što si prisiljen dovesti svoje čelo do šipke, uvelike nalik tradicionalnim skull crushers. S trakama možeš još više istegnuti ruke dalje od tijela, a to povećava zahtjev na središnji dio tijela. Tako se povećava istezanje duge glave tricepsa, a smanjuje se stres s laktova. Dopušta ti se rotacija ruku dok ideš kroz ponavljanja, a to ti je lakše za laktove i povećava kontrakciju tricepsa.

Drži si tijelo ravnim i nemoj viriti u kukove. Na površini, to je vježba za triceps, a kad se gleda sa stajališta središnjeg dijela tijela, trebao bi osjetiti učinak sličan kotrljanju na ab wheel. To je dobro izvoditi na kraju vježbe za zadnji iscrpljujući set. Započni s trakama nisko i zakorači naprijed kad počneš osjećati umor.
Trener Christian Thibaudeau također predlaže upotrebu klupe.

 

Ben Bruno

 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn