0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kettlebell, girja ili rusko zvono – topi masnoću i oblikuje mišiće!

Kettlebell, Girja ili Rusko zvono – topi masnoću i oblikuje mišiće!

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
04.08.2015

Vježbanje s kettlebellom pomoći će vam da se osjećate bolje, da postignete pravilno držanje i opustite se. Možete vježbati i sami kod kuće. 

Kettlebell je zapravo tradicionalan ruski uteg koji izgleda kao kugla s ručkom, a velika je otprilike kao lopta za rukomet. Još se u nekadašnjem Ruskom Carstvu, odakle kettlebell potječe, smatralo da je to vrlo učinkovit alat za jačanje tijela. Izvanredna popularnost kettlebella proširila se diljem svijeta u zadnjih nekoliko godina, pogotovo u borilačkim vještinama gdje su vježbači prepoznali dobrobit vježbanja s kettlebellom.

Ruske specijalne jedinice koje su poznate kao najizdržljivije i najžilavije mogu na svojoj snazi i čvrstoći zahvaliti upravo kettlebellu. Vježbanje s kettlebellom je u priručniku ruske vojske opisano kao ,,jedan od najučinkovitijih načina razvijanja snage”, ima izvanredni potencijal za razvoj snage čovjeka. Osim snage razvija se i eksplozivnost te se istovremeno podiže i razina aerobnog kapaciteta.

Utezi kettlebella kreću se od lakših pa sve do težih, što znači da je vježbanje primjereno za gotovo svakoga – sportaše, rekreativce i one koji se još ne bave nikakvim sportom jer pomaže u razvijanju osnovnih tjelesnih sposobnosti i priprema tijelo na teže tjelesne napore. Vježbanje s kettlebellom pomoći će vam da se osjećate bolje, da postignete pravilno držanje i opustite se. Možete vježbati i sami kod kuće. Sve što vam je potrebno je uteg kettlebell i osnovno znanje o pravilnoj upotrebi utega (dizanju) koje biste trebali steći kod licenciranog trenera jer izvođenje vježbi na nepravilan način može imati niz negativnih posljedica.

Topi masnoću i oblikuje tijelo

Ako želite izgubiti koji kilogram i poboljšati tjelesnu spremnost, kettlebell vježbom sigurno ćete smršavjeti, dobiti mišićnu masu te skladno oblikovati tijelo. Istraživanja koja su proučavala nekoliko ruskih vježbača s kettlebellom pokazala su da je među njima 21,2 posto onih s prekomjernom tjelesnom težinom izgubilo masnoću, a jednak postotak razvio je veću mišićnu masu. Kako god, kettlebell je alat koji može promijeniti vašu konstituciju (široka ramena, izraženi leđni mišići, žilave ruke, snažne noge i isklesan trup), učiniti vas izdržljivijima i samouvjerenijima. Stoga, što čekate?!

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn