0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kako ti kettlebell swing pomaže za veliki deadlift

Kako ti kettlebell swing pomaže za veliki deadlift

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
11.03.2016

Razvij eksplozivnost, ispeglaj si pokret i poboljšaj radni kapacitet. Evo kako.

Želiš veći i bolji deadlift? Kettlebell swingovi mogli bi biti tajni sastojak koji nedostaje tvojem treningu.

Deadlifting je vještina. Kao i svaku drugu vještinu, moraš vježbati namjerno i često. Svrha swingovima nije da budu zamjena deadliftingu, ali su vrijedan alat koji pomaže većem liftu. Swing pruža mnoštvo benefita koje prenosi. Zapravo, powerlifter Andy Bolton, jedan od prvih ljudi koji su pull izveli s 500 kg, dugo je zagovarao kettlebell swing.

Benefiti

Eksplozivnost

Kettlebell swing poboljšava maksimalnu i eksplosivnu snagu, a obje prevodi u veći broj deadlifta. Jedno istraživanje je promatralo 21 zdravog muškarca tijekom 6 tjedana treninga swinga dvonedjeljno (s kettlebellom od 12 kg ili od 16 kg). I maksimalna i eksplozivna snaga značajno su se poboljšale, 9.8 % i 19.8%.

To je važno zato što povećana maksimalna snaga prirodno znači povećanje količine sile koju proizvodiš za one all-out lift. Što si jači, više možeš dići. 

Slično tomu, povećanje eksplozivne snage rezultira većim brojem liftova zato što je povećana rata razvoja sile. Što je veća rata razvoja sile, to brže uključujemo mišićna vlakna. To nam je pogodno ako želimo povećanje broja liftova, pogotovo za deadlift gdje počinjemo lift iz mrtve točke i moramo brzo proizvesti silu.

Izbrusi svoj pokret 

Često ponavljanje istog pokreta u pravilnoj tehnici poboljšava neuromuskularni povezanost, poboljšava učinkovitost pokreta i povećava stupanj snage. Kettlebell swingovi bruse pokret u agresivnoj mehanici zgloba kuka, a veliki deadlift zahtijeva snagu kuka.
Poprilično je teško oporaviti se od čestog i teškog deadliftinga. Kettlebell swingovi, unatoč svojoj ekscentričnoj komponenti, traže manje oporavka i mogu se izvesti mnogo puta unutar jednog tjedna. Možeš si izbrusiti pokret uz agresivnost zgloba kuka što dovodi do bolje mehanike deadlifa.

Radni kapacitet

Ako želiš ispitati svoju kondiciju, pokušaj s intervalima kettlebell swinga ili izvodi swingove u postavljenoj količini vremena bez stanki. Obje vježbe izazvat će tvoje aerobno, anaerobno i izdržljivo stanje.

Poboljšanje ovih kavliteta vodi općenitoj kondiciji, a to te dovodi do više ponavljanja / setova u vježbi i boljem oporavku od opterećenja u radu. Spomenuto je, deadlifting je vještina, a da usavršiš tu vještinu, koristi bilo koji alat koji te dovodi do savršene izvedbe.

Svoj kettlebell možeš već danas naručiti u našem web shopu.
 

Erick Avila T-nation

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn