0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kako raditi savršene vježbe?

Kako raditi savršene vježbe?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
11.02.2016

Srce ti intenzivno lupa, imaš hipertrofiju i gubiš masti? Što više možeš tražiti od jedne vježbe? Evo kako je treba izvoditi.

 

Standardni barbell thruster kombinacija je prednjeg čučnja i pressa iznad glave. Tehnika ti u oba dijela treba biti savršena da ne bi požalio. Moraš naučiti odlično izvesti poziciju (zapešća savinuta unatrag) što je teško mnogim velikim dizačima. Evo alternative s istim benefitima.

Landmine Thruster

Landmine thrusters dobra su alternativa barbell thrusters. Lakši su za izvedbu i lakši su napor na zglobove. Ako nemaš potrebnu aparaturu, onda samo guraj snažno uteg u kut na ručniku.

Landmine čučnjevi i presovi imaju različit zahtjev mobilnosti od konvencionalnih čučnjeva i presova, pa će ih više ljudi moći dobro izvesti. Mnogi lifteri lakše izvode landmine čučnjeve na koljenima i niži stražnji od prednjih čučnjeva, a landmine presovi na ramenima od tradicionalnih presova.

Da dodam, mnogi dizači odrađuju landmine čučnjeve i landmine presove u većem broju nego kad ih izvode standardno. Dijelovi s čučnjevima u vježbi ne smanjuju se koliko se smanjuju pri konvencionalnim izvođenjima vježbe.

 

Dodatni benefit

Landmine thrusters odličan su alat kad sam učiš obrazac vježbanja čučnja. Koristi taj alat ako se boriš s unošenjem kukova pri izvedbi čučnja. Važno je postići potpunu ekstenziju kukova pri vrhu čučnja, ali mnogi ostaju u fleksiji kukova i nikad ne idu dalje tu još trunku koja nedostaje, pogotovo tijekom setova u višim ponavljanjima. Dodaš li press u landmine čučanj, prisiljavaš se da izbaciš kukove pri vrhu.

Ben Bruno

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn