0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kako postići intenzitet.

Kako postići intenzitet.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
01.12.2015

Uzmimo na primjer da želite prilagoditi trening bicepsa kako biste trenirali  visokim intenzitetom. Slijedite sljedeće korake.

Počnite s osnovnom vježbom kao što je naprimjer biceps pregib šipkom.  Napravite dvije serije zagrijavanja po 10 ponavljanja. Povećajte težinu toliko da ne možete napraviti više od 8 ponavljanja. Zatim smanjite za 10% težinu u drugoj radnoj seriji i napravite 6-8 ponavljanja. Kod treće radne serije smanjite opterećenje za dodatnih 10% i napravite između 6-8 ponavljanja.

Sljedeća vježba bi bila izolacijska kao npr. koncentracijski pregib. Prva serija neka bude sa opterećenjem s kojim možete napraviti više od 6-8 ponavljanja. U drugoj seriji smanjite opterećenje za 10% i napravite 6-8 ponavljanja. Kod treće serije smanjite opterećenje za dodatnih 10% i napravite maksimalni broj ponavljanja.

Trening završavamo s vježbom koja ciljano djeluje na mišićnu skupinu, ali na nešto drugačiji način. Hammer pregib koji je više usredotočen na brachialis i brachioradialis. Napravite tri teške serije, 6-8 ponavljanja - i vaši su bicepsi gotovi.

Naziv vježbe Serije Ponavljanja
1. Biceps pregib šipkom 2*+3 10*,10*,8,6-8,6-8
2. Koncentracijski pregib 3 6-8
3. Hammer pregib 3 6-8

 

* - dvije serije zagrijavanja 

Vrijeme odmora nakon svake serije je 45-60 sekundi.

Sa kračim odmorom između serija podižemo intenzitet treninga. U pravilu bi se trebali odmarati dok ne dođemo do daha što bi otprilike bilo oko 45 sekundi za manje mišićne skupine i najviše dvije minute za veće mišićne skupine kao što su noge.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn