0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kako odraditi rolanje s kotačem za trbušne mišiće Ab wheel

Kako odraditi rolanje s kotačem za trbušne mišiće Ab wheel

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
27.02.2016

Vježba stare škole učvršćuje trbušne mišiće kao niti jedna druga vježba. Pročitaj više da vidiš u čemu je ključ te vježbe.

Teško ćeš pronaći bolju vježbu za trbušne mišiće od ove. Ako možeš odraditi 20 puta rolanje dok ti je stražnji nagib zdjelice (stisak gluteusa) tijekom seta, ti onda rasturaš.

To je vježba za snažnu aktivaciju gornjeg i donjeg dijela rectus abdominis te izvanjskog i unutarnjeg mišića obliques. Zapravo, toliko je učinkovita da je opasno ako je se prioneš prije dobrog pripremnog napredovanja. Prije rolanja na kotaču postavi se u nekoliko različitih plank pozicija i nemoj se preopteretiti volumenom.
Rolanje s koljena velik su izazov i utječu na muskulaturu središnjeg dijela tijela još jače ako stisneš gluteus, a to uzrokuje lagano stražnje nagibanje zdjelice i spriječava istezanje abdominalnog zida tijekom vježbe. To je važno jer je rolanje ab wheelom vježba stabilnosti središnjeg dijela tijela i protiv njegova istezanja, a jača sposobnost kralješnice da se opire preistezanju.
Neki napredni lifteri mogu izvesti vježbu iy stajaće pozicije. Pokušaj ako se usudiš. Nemaš ab wheel? Neki lifteri uspijevaju i s utegom.

Barbell Rollout

Bret Contreras

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn