0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Kako izabrati, individualni ili grupni sport

Kako izabrati, individualni ili grupni sport

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
15.06.2015

Prvi dani jeseni su iza nas, većina Vas je odlučila krenuti sa nekom aktivnosti. S obzirom na to da smo četvrta nacija po pretilosti i da se svijest o potrebi za fizičkom aktivnosti i pravilnom prehranom postepeno podiže postavlja se sljedeće pitanje: Koju fizičku aktivnost izabrati?

Najčešće biramo između individualnog ili grupnog vježbanja. Smatram da izbor prvenstveno ovisi o osobnosti pojedinca. Često se susrećem s izjavama da je teretana dosadna i to pogotovo od polaznica. Donekle se i mogu složiti da ako nemaš neki program po kojem radiš, pratiš svoj napredak iz treninga u trening vodeći dnevnik treninga i prehrane i može biti monotono. Pogotovo još ako smo trening sveli na tri, četiri sprave. Nije rijetkost da i uz sve prije navedeno osoba nema ono nešto sto bi je tjeralo pa traži pomoć u vidu osobnog trenera ne bi li je dotični/dotična ganjali po spravama.

U individualnom sportu, bilo da je riječ o teretani, biciklizmu, trčanju ili bilo kojem drugom sportu treba imati ono nešto u sebi što te ganja da ideš preko granica pa i više.
 


 


S druge strane tu je široka ponuda grupnih treninga tipa kettlebell, cross fit , funkcionalni ili pak neki borilački u kojem se često trenira u paru ili u grupi koja jednostavno zna "povući" te vas dodatno motivirati i izvući maksimum iz vas. Kod grupnog treninga rekao bi da je od velikog značaja i instruktor koji vas još dodatno motivira i „nabrijava“ cijelu grupu da da svoj maksimum. Nedostatak po meni je što smo terminom vezani za trening.Naravno da će pri odabiru presuditi još neki faktori kao što su sama atmosfera, kvaliteta treninga te ukupan dojam koji će sam prostor i osoblje ostaviti na vas. Dobra strana svega je što većina pružatelja usluga daje prvi trening gratis pa bez ikakve obaveze možete odraditi prvi trening i odlučiti se dali je to za vas ili ne.


Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn