0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Dva su jednostavna načina da poboljšaš vježbu za građenje gluteusa.

Dva su jednostavna načina da poboljšaš vježbu za građenje gluteusa.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
13.08.2016

Poboljšaj svoj pull-through

Dva su jednostavna načina da poboljšaš vježbu za građenje gluteusa.

Cable pull-through najbolja je vježba za učenje i svladavanje mehanike izbačaja kukovima. Vektori opterećenja usklađeni su anatomski s aktivacijom gluteusa.

Nemoj opterećivati kukove aksijalno vertikalnim silama. Pull-through se oslanja na horizontalne sile anterioposteriornim opterećenjm, a to usklađuje vektore sile gluteusa. Rezultat je rad nasuprotno izravnim silama koje odrađuju fleksiju kukova. Tako ćeš uvući tijelo u idealnu mehaniku izbačaja kukova. Dodatno tomu, to je jedan od rijetkih pokreta za izbačaj kukovima koji uključuje značajnu tenziju u oba položaja (i ekstenziji i potpunoj kontrakciji).

Popravi položaj

Prvo, nemoj stavljati cable pulley na najnižu razinu. Postavi približnu visinu stopala iznad poda. Kabao je podignut i otprilike paralelan s podom tijekom vježbe. Tako se eliminiraju vertikalne sile i naglašavaju se horizontalni vektori opterećenja, a sve to naglašava aktivnost kukova i gluteusa.

Modifikacija pull-through

Drugo, pull-through je izvrstan u učenju mehanike za izbačaj kukova. Uključuje ekscentričnu izometriju u donjem položaju, dodatnu stanku u vrhu, a odlična je vježba naglašavanje idealne fleksije i mehanike ekstenzije kukova.

Joel Seedman, PhD

https://www.t-nation.com/training/tip-make-the-pull-through-even-better?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4568

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn