0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Do velikih delta treningom iz raznih kutova.

Do velikih delta treningom iz raznih kutova.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
20.07.2016

Osnovni su veliki liftovi, ali izolacija i vrijeme pod tenzijom ključni su za vličinu ramena. Evo kako to postići.

Izvodi ovaj kompleks za podizanje sa strane

Tako ćeš izmiješano izloirati i uništiti delte. Pogodit ćeš ih iz raznih kuteva, a to je važno za potpuni razvoj. Koriste se četiri različite varijacije, izvedene jedna za drugom bez odmora i s povećanjem vremena pod tenzijom. Izvodi tri seta s odmorom od 90 sekundi između svakog seta.

 

A.  Top-half front raise (od paralenog s podom do iznad glave) 4 – 6 ponavljanja  
B.  Lateral raise 4 – 6 ponavljanja  
C.  ,,Y" lateral raise s palčevima gore 4 – 6 ponavljanja  
D.  Outside-in raise 4 – 6 ponavljanja  

Što s velikim dizanjima?

Naravno, ako dodaš 50 kg svakom svom velikom liftu, onda ćeš definitivno dobiti više mišićne mase. Nije to nužno najbrži put, pogotovo kad su u pitanju mišići poput delta.

Ramena su osjetljiva. Zglob ramena najmanje je stabilan i vrlo je kompleksan zglob u tijelu. Više od deset mišića izravno utječu na pokret ramena, a taj se zglob miče u gotovo svakom smjeru. Vrlo je lagano postati neuravnotežen, razviti neprekidan bol u ramenu, pa čak i ozbiljno se ozlijediti. Tu leži problem kad se baviš isključivo velikim liftovima: imaš bolje šanse da ćeš razviti neravnotežu snage koja ti kvari izvedbu i na poslijetku tvoju veličinu.

Nadalje, mnogi snažni mišići asistiraju deltoidima. Tako, teže je potpuno stimulirati delte samo jednim velikim liftom. Naravno, delte se u jednoj mjeri opterećuju, ali ostali mišići sudjeluju u disproporciji i rastu brže. Kako rastu brže, tako ramena postaju proporcionalno slabijima i teže ih je uključiti – tijelo uvijek koristi jače mišiće da odrade posao. Tako se lako ozlijediti.
Zato, radije koristim vrijeme pod tenzijom i razne uglove za razvitak ramena. Zapravo, koristim što je više moguće različitih uglova kad izravno radim na deltama. Tako ramena postaju više funkcionalna i otpornija na ozljede, a veličina se maksimizira.

 Christian Thibaudeauhttps://www.t-nation.com/training/tip-to-build-big-delts-train-multiple-angles?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4163

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn