0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Diži s 2, spuštaj s 1

Diži s 2, spuštaj s 1

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
08.05.2017

To je metoda treninga koja gradi mišiće na nekoliko različitih načina, uključujući faktore rasta kap što je IGF-1. Evo kako to možeš.

2 : 1 Akcentuirani ekscentrici

Kad trener kaže ,,akcentuirani ekscentrici" gdje je riječ o polaganom spuštanju utega. Akcentuacija podrazumijeva naglašavanje, a ekscentrična faza je spuštanje ili negativna faza lifta. Uz poboljšanje veze uma i mišića, akcentuirani ekscentrici povećavaju vrijeme pod tenzijom, ključno za mišićni rast.

Pa, za 2 : 1 akcentuirani koristiš obje noge (ili ruke) da eksplozivno digneš teret, a tada usporiš jednom rukom ili nogom. Evo kako to izgleda u ekstenziji nogu:

Porcija liftinga treba biti eksplozivna, dok je porcija spuštanja otprilike 5 sekundi. Prvo je bitno za povećanje aktivacije mišićnih vlakana. Drugo povećava mehaničku tenziju, metabolički stres i umor većeg broja mišićnih vlakana. Mišići su pod tenzijom dulje vremena, krv ne može ući u mišiće, a stvar se hipoksično okruženje. Povećava se metabolički stres i povećava se faktor rasta kao što je IGF-1, a on dalje postiže gradnju mišića.

Drži se tehnike 2 : 1  na kraju treninga po 3 - 4 seta u 4 - 8 ponavljanja.

Eric Bach

https://www.t-nation.com/training/tip-lift-with-two-lower-with-one?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5681

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn