0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Bolja izvedba za povlačenje na čelo

Bolja izvedba za povlačenje na čelo

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.10.2016

Popularna vježba koja se može izvoditi na još učinkovitiji način.

Dodaj uski hvat

Bio sam skeptičan prema uskom hvatu, pogotovo prilikom pokreta povlačenja (veslanje, chin-up i mrtvo dizanje). Zvuči dobro u teoriji, ali u praksi uski hvat te prisiljava da smanjiš utege. Tako žrtvuješ ukupni potencijal za snagu i gradnju mišića zbog snage hvata i veličine podlaktice. Ne isplati se.

Ali je odlično za povlačenje na čelo

Uključi uski hvat u povlačenje na čelo. Odlični su za stav, ukupno zdravlje ramena, stražnje deltoide, romboide i vanjske rotatore. Mnogi ljudi bi ga trebali izvoditi.

Osnovno povlačenje na čelo

 

Povlačenje na čelo više je osnovano na ,,osjećaju" nego na samoj vježbi snage, pa i ne želiš ići super teško. Utezi koje koristiš nećeš negativno pogoditi dodavanjem uskih ručica.

Što više, problem s povlačenjem na čelo je da prebrzo odradiš pokret i previše koristiš ruke, a to potkapa prvotnu namjeru da radiš na gornjem dijelu leđa. Uže ručke pomažu rukama, a tako možeš koristiti leđa da odrade posao. Ne samo da dodatno aktiviraš podlaktice, ali učinkovitije djeluješ na gornji dio leđa.

Samo kliži u uske ručice za triceps potisak užetom i uhvati se posla. Ne junači se s preteškim utezima. Nitko ne mari za to koliko možeš odraditi u povlačenju na čelo.

Ben Bruno

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn