0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Benefiti battling užeta – Uže ti pomaže da se popraviš

Benefiti battling užeta – Uže ti pomaže da se popraviš

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
13.05.2016

Veliki su benefiti battling rope zato što je to zaokružena vježba. Treniraju se mnogi različiti aspekti tijela.

Veliki su benefiti battling rope zato što je to zaokružena vježba. Treniraju se mnogi različiti aspekti tijela. Battle rope trenira tvoja 3 psihološka sustava energije, mehaniku da održiš pravilan stav, a i mentalni je trening. Kad se izvodi pravilno, uz pomoć battle rope možeš izvoditi brojne discipline.

Poboljšavaju se tvoja 3 sustava energije

Radi s battling ropes i izazovi svoja 3 sustava energije. Psihološki, u treningu s battle rope mičeš se kratko, 12 sekundi ili manje, srednje duge vježbe traju 10 s – 2  min, a dulje su vježbe sve koje traju više od 2 minute. Kratkoća i eksplozivnost treniraju tvoj

fosfo-kreatin „alaktični” sustav energije. To je snažan sustav energije koji zahtijeva što veći broj mišićnih vlakana „zapaljenih“ zajedno i treba više od minute za oporavak. Srednje duge vježbe s battle rope intenzivno traju 10 – 120 s, a to je laktični sustav. Tu se odvija naša brza i spora glikoliza, jednostavno rečeno, gdje nam pluća i mišići odjećaju da „gore“ i žele odmah prestati. Taj sustav energije može se trenirati i maksimizirati na idealni kapacitet do 2 minute. Treće, i napokon, koristimo battling rope za trening našeg sustava za oksidativnu energiju. To je relativno sporo i dugotrajno ili sve dulje od 1 i ½ minute.

Poboljšava stav

Vježbanje s battle rope zahtijeva dobar stav. Ako zaokružuješ gornji i donji dio leđa, tvoj je radni kapacitet ozbiljno ugrožen i ne možeš ispuniti svoj psihološki potencijal. Ako održiš zdravu i normalnu posturu dok treniraš s battling rope, onda možeš trenirati svoj živčani sustav da bi stekao novu razinu izdržljivosti i dostigao novu točku mehaničkog otkaza. Battle rope neizbježno svakoga umara u istoj točki i svi pronađemo točku „otkaza naše kralješnice“ gdje više nismo u optimalnom stupnju vježbe. Ovaj trening / alat za fizikalnu terapiju odličan je da nauči naše tijelo održavanju spinalnog integriteta tijekom pokreta koji su više ili manje eksplozivni. Možemo trenirati stariju artritičnu osobu uz battling rope poput power lifta, ali nikad neće izvoditi nikakvu snagu ili olimpijski lift. Battling ropes iznimno su sigurni za korisnike svih dobi i stupnjeva utreniranosti.

Poboljšava mentalnu disciplinu

Napokon, battling rope pomaže u fokusu i treningu mentalne discipline. Nikamo nećemo napredovati ako smo usidreni, a zato trebamo trenirati sami sebe da budemo mentalno fokusirani, čista uma za vježbe koje izdržavamo, a ignorirati svaki fizički i psihički pokušaj ometanja koje se vježbom povećavaju. Uže pomaže da mentalno pobjegneš od stvarnosti to kratko vrijeme koje radiš s njima. Drži se pravog razmišljanja, stava i mentalnog stanja kad izvodiš ove vježbe.

Battling ropes ili trening battle rope pomaže našem umu i tijelu na različite načine. To je odličan alat dugoročno.

 

Je li ti se svidio članak? Podijeli ga s obitelji, prijateljima i kolegama.

Mark Elmasry

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn