0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Trening Aktiviraj prsa za bolje rezultate

Aktiviraj prsa za bolje rezultate

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
28.03.2017

Ovi supersetovi prije teškog bench pressa dovest će te do sigurnog dizanja teških utega.

Aktiviraj i isteži prsa

Prije bench pressa trebaš aktivirati pectoralis (tako da bude više responzivan živčanom pogonu), a isteži se s utezima da izbjegneš pucanje i trganje tkiva. Statično istezanje nema benefita za tvoj bench press i čak ga može i unazaditi.

Trebaš nešto zapamtiti: Zbog ,,opremljenih" powerliftera (koji koriste košulju za bench press) postoji uobičajeno vjerovanje da je bench press uglavnom vježba za triceps i da su prsa ograničena. Ali to ne vrijedi za sve nas koji dižemo u benchu bez potporne košulje. Svrha te košulje je da odradi većinu posla po pitanju raspona pokreta umjesto pectoralisa.

Ako imaš jaka i aktivirana prsa, onda ti se središnji živčani sustav oslanja na njih da će odraditi posao, a deltoidi neće biti toliko opterećeni. Tako ćeš smanjiti mogućnost ozljede ramena. Pectoralis su mnogo jači mišići od deltoida, pa kad ojačaš pectoralis u bench pressu, povećat će ti se mišići i moći ćeš dizati teže utege.

Superset s jednoručnim utezima na spojenom potisku i odručenju aktiviraju i istežu tvoja prsa:

Superset squeeze press i flye

Za spojeni potisak, pritisni dva jednoručna utega jedan o drugi. Kako ideš u potisak gore, stisni ih zajedno. Kad ovu vježbu koristiš za gradnju mišića, stisni što jače možeš i idi gore polagano. Kad ovu vježbu koristiš za aktivaciju, onda koristi samo 75 posto svog napora kad stišćeš gore u kontroliranoj, ali ne sporoj, brzini. Cilj je razbuditi pectoralis, a ne izgorijeti.

Odradi 8 - 12 ponavljanja i odmah se prebaci na odručenja u kojima postupno pokušavaš koristiti veći raspon pokreta da istegneš pectoralis. Odradi 8 - 12 ponavljanja te vježbe.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/training/tip-how-to-activate-your-pecs-for-better-gains?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5589

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn