0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Žene Savjet za žene: Prestanite se izgladnjivati! Jedite za mišiće!

Savjet za žene: Prestanite se izgladnjivati! Jedite za mišiće!

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
22.11.2016

Neprekidne dijete uništavaju metabolizam. Jedi i treniraj za mišiće kako bi (p)ostala mršava. Zašto?

Uvijek na dijeti, uvijek bucmasta

Čini se kao da su neke žene uvijek ,,na dijeti”. Čudno u toj priči je da se te iste žene uvijek čine debljima. Ako je u posljednje dvije godine bila na 6 dijeta, zar ne bi već dosad trebala biti mršava?

U čemu je problem? Većina žena koje imaju prioritet gubitak masti ne shvaćaju da bi učinkovitije postizale rezultate da imaju više mišića. Ako jedeš za manje težine, onda ćeš postati sitnijom, a to znači sve manji unos hrane kako bi se održala tako sitnom. Tako gubiš mišiće, imaš spor metabolizam, samo unedogled spuštaš razinu ugljikohidrata, a eventualno gubiš kontrolu nad stanjem. Ubrzo, to su žene koje su koje uvijek tvrde da ,,dijeta ne funkcionira"!

Osim ako nisu ozbiljno pretile, većini žena bilo bi bolje da se pozabave mišićnim rastom i neprekidnom mršavošću. Neprekidna potraga za gubitkom masti neproduktivan je način koji jede mišiće više nego što su toga žene svjesne. Kad je pak hipertrofija prioritet, tada s vremenom dolazi do gubitka masti – na početku polako, ali sigurno, zdravo i neprekidno.

Naravno, ispočetka sve strategije za guitak masti funkcioniraju. Ali kad se tijelo prilagodi, zaustavi se i doalzi do katabolizma mišića. To nisu dobre vijesti, pogotovo prilikom većine napornih vježbi. Gubitak mišića vodi do stanja ,,mršave debeljuce” i uskraćenog metabolizma. Najbolji je način da se žene ne prilagode na te strategije tako što će učiniti svoje tijelo učinkovitijim u sagorijevanju masti: ako tada moraju koristiti dijete, to je samo manji trenutni vrhunac da se vrati na pravi put. Žene koje se stalno igraju s gubljenjem masti ili to rade na pogrešan način ili su već mršave.

Rješenje

Kako da onda žena dođe u tu fazu da ne treba dijetu? Treningom s utezima, gradnjom mišića i unosom hrane za mišiće. To nikako ne znači unos smeća: to znači da unosiš gorivo za sve te teške vježbe, da pumpaš nutrijente u mišićne stanice i da osjetiš kako ti mišići rade. Tada će te žene ući u teretanu i pokušati graditi mišiće. Kako? Dizanjem utega koji su dovoljno teški za izazov i za osjet u mišićima koji će ukazivati da se mišići grade.

Puno je drukčije nego dizanje ružičastih utega ili trčanje nakon doručka od 100 kalorija. Potreban je fokus i istinska želja za gradnju mišića. Istina je da je teže graditi mišiće i istovremeno gubiti masti, ali je moguće da žena gradi mišiće pa će tako pomoći tijelu da bolje sagorijeva masti bez zasebnog truda oko gubitka masti.

Dani Shugart

https://www.t-nation.com/training/tip-women-stop-obsessing-over-diet-and-eat-for-muscle?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4145

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn