0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Žene Nemojte se opterećivati dijetom! Jedite za mišiće.

Nemojte se opterećivati dijetom! Jedite za mišiće.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
16.06.2016

Stalna borba s dijetama narušava metabolizam. Jedi i treniraj za mišiće. Postani mršava i ostani takvom. Kako!?

Uvijek na dijeti. Uvijek debeljuškasta

Čini se kao da su neke žene uvijek „na dijeti“. To zvuči čudno jer se te iste žene čine kao da su debeljuškaste. Ako je u dvije godine bila na 6 dijeta, ne bi li onda trebala do sada biti mršava?

U čemu je problem? Mnoge žene imaju prioritet gubitak masti. Ne shvaćaju da bi bile puno učinkovitije u sagorijevanju masti kad bi imale više mišića. Prehrana radi manje kila učinit će te manjom, a to zahtijeva da jedeš manje kako bi i ostala manjom. Gubiš mišiće, usporavaš metabolizam, spuštaš kalorije sve niže i niže, a sve što tako krene, vremenom izgubi kontrolu. Zato će ubrzo netko objaviti vijest da „dijete ne funkcioniraju“.

Jedan je pristup iznimno debelim ženama. Sve ostale trebale bi zamijeniti „sitnost“ i gubljenje masti za mišićni rasti i stalnu mršavost. Ako stalno (i neproduktivno) ideš za gubitkom masti, izgubit ćeš sve mišiće. Ako je veći cilj hipertrofija (a ne gubljenje masti), onda će se gubitak masti vremenom dogoditi – polagano, ali neprekidno i na zdrav način.

Naravno, ispočetka većina strategija za gubitak masti funkcionira. Onda se tijelo navikne, a i nazaduje jer su mišići katabolični. To nisu dobre vijesti, pogotovo ako uz to naporno vježbaš. Gubitak mišića dovodi do tijela koje nije ni mršavo niti debelo skinny-fat body, a metabolizam postane hendikepiran. Najbolje je ženama da se ne prilagođavaju strategijama za gubitak masti. Bolje je učiniti svoje tijelo u sagorijevanju masti, a ako se za to treba prihvatiti dijete, to neka bude samo mali i trenutačni korak koji služi za povratak na pravi put. Žene koje se stalno igraju s gubitkom masti ili to rade pogrešno ili su mršavice.

Rješenje

Kako dijetom dobiti ono što trebaš? Gradi više mišića treningom s utezima i jedi tako da hraniš svoje mišiće. To ne znači da jedeš gluposti; to se odnosi na to da daješ svom tijelu gorivo kako bi jače treniralo, pumpalo nutrijente u mišićne stanice, ali i osjećaj kako mišići rade. Sljedeći put kad dođeš u teretanu, imat ćeš potrebu graditi mišići. Kako? Dizanje utega dovoljno izaziva mišiće na rast, a čvrstoća i bol u mišićima pokazatelji su da se neki posao i odradio.

To je puno drukčiji pristup nego da koristiš roze jednoručne utege ili da trčiš kako bi sagorila 100 kalorija od doručka. Budi fokusirana i stvarno to želi. Teže je graditi mišiće i gubiti masti istovremeno. Žene mogu graditi mišiće i tijelo će vremenom postati učinkovitije u sagorijevanju masti – iako se nisu prvotno tomu usmjerile.

DANI SHUGART

https://www.t-nation.com/training/tip-women-stop-obsessing-over-diet-and-eat-for-muscle

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn