0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Žene Implanti za lijepa prsa.

Implanti za lijepa prsa.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
26.06.2016

Grudi su uvijek u modi. A mnoge žene jednostavno nisu rođene obdarene. Zašto onda ne raspraviti detalje? Ako te zanima ova tema, onda pročitaj neke stvari o velikim grudima.

Što trebaš znati?

 1. Sportašica treba uzeti u obzir nekoliko stvari: čimbenik rizika, iznad ili ispod mišića, najbolja veličina za njezino tijelo, oporavak i sport.
 2. Općenito govoreći, implant iznad mišića brži je i manje bolan, a može izgledati lažno, ovisno o veličini prsa koje žena već ima.
 3. Nemoj posezati za implantima samo kako bi pobijedila na natjecanju, ali shvati da profesionalne natjecateljice u bikiniju obično imaju ogromna prsa.
 4. Žena može imati lijepo tijelo i bez velikih prsa. Osjećaj koji žena ima o svom tijelu najvažniji je.

Maska za male grudi

Dobre cure ne ugrađuju si lažna prsa. One treniraju teško. Jedu dobro. A ostave Majci prirodi da odradi svoj dio posla. To sam sama mislila prije umetaka u grudi.

Jednoga dana, palo mi je na pamet: Moje grudi su lažne već od 7. razreda osnovne škole, samo sam tada koristila čarape. Mama mi je govorila da ću kasnije „procvjetati“. Do moje 29. ništa se nije promijenilo i nosila sam istu veličinu grudnjaka.

Osjećala sam se deformirano, posramljeno i ljubomorno prema ženama koje su imale lijepe grudi. Nije mi bilo lako odlučiti se na implante, ali mi nije bilo jednostavno jer sam bila mišićava ženska od 157 cm koja gotovo nije ni trebala grudnjak.

Frustriralo me jer mi je tijelo bilo neusklađeno. Nisam bila sitna žena. Zašto su mi onda grudi bile takve? Htjela sam proporcionalnost, a do nje nikako nisam mogla doći prirodnim putom.

Dodatna tjelesna mast raspodijelila se u moja bedra. Kad sam bila najteža, ipak sam nosila istu veličinu grudnjaka – najmanju. Grudi ne možeš utrenirati, uskladiti prehranom, urediti suplementima niti im dodati veličinu drogama. Ženama koje teže boljim proporcijama, operacija je jedini izbor.

Razmotrila sam to sa svojim suprugom, prespavala sam mnogo noći, a onda sam zakazala konzultacije  s doktorom kako bih saznala više. Bezuspješno sam tražila po internetu mišljenja drugih žena.

Imala sam osjećaj kao da je to presramotna tema da bi se o njoj pisalo. Mnoge natjecateljice u bikiniju imale su implante, ali nitko o tome nije javno govorio.

Grudi su uvijek u modi. A mnoge žene jednostavno nisu rođene obdarene. Zašto onda ne raspraviti detalje? Ako te zanima ova tema, onda pročitaj neke stvari o velikim grudima.

Što je najbolje: Iznad ili ispod mišića?

To je jedna o prvih stvari koje se žena treba zapitati, ali ne i pretjerano brinuti. Kirurg će pomoći oko najboljih oduka vezanih uz genetiku, preference i najveće brige. Slijede prednosti i nedostatci:

Ispod: Prednosti
Prirodni izgled ženama koje imaju iznimno male grudi.
Nisu savršeno okrugle.
Ispod: Nedostaci
Mnogo više vremena za oporavak.
Mnogo više boli.
Iznad: Prednosti
Ako je već bilo tkiva na grudima, izgledat će prirodnije.
Oporavak je brži i manje bolan.
Iznad: Nedostaci
Bit će vidljive ako ih ima iznimno mršava žena koja ima kožu ili nimalo prirodnog tkiva na grudima.
Najnovija kategorija smještaja implanta nazvana je subfascijalnom, a to znači da je ispod tankog sloja veznog tkiva (fascia), a ne ispod mišića. Tolika je novina da je neki kirurzi neće htjeti izvoditi. I to je nešto što je dobro pitati na konzultacijama.

Neki će kirurzi odbiti smjestiti implant iznad mišića ako tamo nema dovoljno tkiva grudi ili je vrlo tanka koža na tvojim prsima. Ako je implant ispod mišića, bolje je skriven.

Još nešto što je dobro imati na umu: Implanti ispod mišića se vidljivo šire kad treniraš mišiće prsa.
Ako te neki perverznjak gleda dok radiš na prsima, a ti još imaš majičicu koja ti je otvorenija, onda ga možeš mrvicu preplašiti. To bi ipak mogla biti prednost.

Izgleda čudno, ali ne trebaš se zabrinjavati.

Prije mojih prvih konsultacija, bila sam 100 % sigurna da ću staviti implante iznad mišića. Ali, kirurg mi je objasnio da nema dovoljno tkiva i da će biti očigledno da imam implante. Stavio ih je ispod.

Kako odabrati kirurga?

Nađi si kirurga kojem je ugradnja implanta kao „Dobar dan!“. Nije vrijeme za škrtarenje, budi spremna dati 50,000 – 70,000 kuna ukupno. Ne vjeruj ničemu jeftinijem od toga.

Konsultacije su besplatne i zato pokušaj s nekoliko kirurga. Uđi u posao s onim koji ti djeluje najsuvislije ili ti je najudobnije s njim.
Izabrala sam prvoga s kojima sam imala konsultacije jer je odbio staviti implante iznad mojih prsnih mišića. To mi je bio dokaz da je i umjetnik, a ne samo lik koji je došao pokupiti moj novac.

Najbolji te kirurg neće poticati da uzimaš prevelike grudi. Željet će da njegov posao bude s ukusom, da izgleda uravnoteženo i estetski ugodno, pa – kad budeš razgovarala sa ženama oko sebe – da sve to žele.

Moj je kirurg odbio operirati žene koje su htjele izgledati kao da imaju košarkaške lopte u grudnjacima. Kirurg te može tražiti da doneseš fotografije grudi koje želiš. Odnijela sam, a dok sam bila pod nožem, kirurg je ispitivao različite veličine u meni kako bi otkrio koja veličina najbolje odgovara mojim proporcijama. Pronađi kirurga kojem je to rutina.

Što je s rizicima?

Rizik o kojem se najviše priča odnosi se na stare tipove implanta, od saline ili tekućeg silikona. Najnoviji, najsigurniji materijal je silikonski gel koji dobro drži i ne ispušta ništa u tvoje tijelo niti kad je probijen.

Implant od gela bolje se drži od tkiva u tijelu.

Kapsularna kontraktura još je jedna stvar o kojoj kruže riječi. Kapsula je ocrtavanje oko implanta (dobro); kontraktura se dogodi ako ta linija otvrdne i stvori previše tkiva ožiljka (loše).

Rizik od kapsularne kontrakture smanjen je kad kirurg koristi najnovije implante.

Migracija implanta još je nešto što se može dogoditi. Neke žene lifterice koje imaju implante tvrde da je to zbog treninga s utezima, ali medicinski profesionalci reći će da do toga dolazi nasumično, i ženama koje ne dižu utege toliko često.
Rekli su mi da ne dozvoljavam brizi oko migracije da utječe na moj lifting.

Ostali rizici javljaju se kad žena ubrzo nakon operacije previše vježba - joga, trening s utezima, ples, trčanje, sve. Tkivu treba vremena da zacijeli, a kolagenu treba vremena da se ponovno izgradi.

Prebrza aktivnost može uzrokovati puknuće krvne žile, a tako se grudi pune krvlju. To rezultira hematomima i skupom ponovnom operacijom da se popravi nastala situacija.

Strpljivost je osiguranje grudima. Čak i kad pomisliš da možeš početi vježbati, ostani odmarati onoliko koliko ti je doktor predložio. Što si strpljivija, to ćeš bolje izgledati kad se oporaviš u potpunosti.

Koliko velike grudi?

Ako teško treniraš da bi ti tijelo izgledalo nevjerojatno, zašto bi ti grudi onda bile najuočljivije? Stavi implante kako bi ih uklopila u cijelo tijelo, a ne da njima zasjeniš sve što si izgradila.
Želiš da ti ljudi kažu: „Gle, kako super fit žena!“, a ne: „Hej, vidi onu striptizetu kako radi iskorake!“

Natječeš se? Cool. To ne čini razliku. Misli o svom životu van natjecanja. Želiš li i tada veće grudi? Nikad nemoj ići na operaciju samo radi ugađanja drugima – uključujući sucima. Neka ti to bude pametno i životno ulaganje, a ne samo faza.

S tim rečenim, nema niti jedne profesionalne natjecateljice u bikiniju koja je ravnih prsiju. Velike grudi ne stoje kao službeni kriterij sudaca, ali je javna tajna da – ako ti srce želi ići na profesionalno natjecanje u bikiniju – onda ćeš i grudi malo pripremiti za to.
Figure i physique competitions mnogo su blaži prema izgledu grudi. Mnogo je natjecateljica koje su postale profesionalke bez uljepšavanja.

Kako će izgledati?

Prsa se razlikuju. Žene kojima su grudi razdvojenije neće imati dekolte niti nakon operacije. One kojima su grudi bliže jedna drugoj. Bradavice će biti uže i neće se toliko ispupčiti.
Genetika određuje gdje su grudi na prsima i u kojem su smjeru bradavice. Kirurg ne može premjestiti bradavice. I nakon operacije, grudi će ti strukturom ostati iste. Ne paničari ako su ti bradavice ispupčene.

Ili ćeš imati dekolte ili odličan izgled grudi sa strane. Obje strukture imaju svoje prednosti.
Usput, trebat će ti tjedni da se smiriš. Pogotovo ako su ti implanti ispod mišića. Podosta vremena bit ćeš natečena i malo ćeš šašavo izgledati. Poput nogometnih lopti...

Ne sudi konačan izgled grudi dok ne prođe bar 6 tjedana. Kirurg ti može dati fotografije „6 tjedana kasnije“.

Kako da ostanem u formi nakon oporavka?

Prvih nekoliko dana bit će ti bitno damo odmarati i oporavljati se. Ako je išlo ispod mišića, onda odmaraj 6 tjedana. Prehranom nadoknadi manjak kretanja. Izbaci nepotrebne namirnice kojima si inače ugađaš.
Zapamti, nećeš dizati opterećene dvoručne ili jednoručne utege, nećeš raditi na gornjem dijelu tijela, a tako i nećeš imati neki veliki apetit.
Ako implanti idu iznad mišića, onda ćeš moći trenirati nekad nakon 2 tjedna. Oporavak je individualna stvar.
Što se tiče reference, moji implanti su ispod mišića, a moj je fitness izgledao ovako:

 • Prvih 4 dana: spavanje.
 • Prva 4 tjedna: hodanje 1 sat dnevno.
 • Na kraju 4. tjedna: lagani trening nogu.
 • Nakon 6 tjedana: trening gornjeg dijela tijela bez izravnog rada na prsima.
 • Nakon 2 mjeseca: rad na prsima. (Mogla sam odraditi bez poteškoća.)
 • 3 mjeseca imala sam stanku od treninga cijelog gornjeg dijela tijela.

Što je s boli?

Internetske stranice s informacijama o plastičnoj kirurgiji ne govore da, ako imaš implant ispod mišića i ako imaš mnogo mišića na prsima, nevjerojatno će te boljeti.

Meni, bol je bio konstantan gotovo 3 puna tjedna. Nisam osjećala bol kad sam bila na tabletama protiv bolova i kad sam strogo mirovala. Moja prijateljica imala ih je iznad mišića i nakon 3 dana osjećala se izvrsno.

Još jedna stvar oko koje se šuti je utjecaj tih teških tableta protiv bolova na probavu. Za svaki slučaj, imaj pri ruci nešto za otvaranje. Nisam obavila veliku nuždu sedam dana nakon operacije.

Bol ovisi o veličini implanta. Mnogi kirurzi zahtijevat će umjereno velike implante prije nevjerojatno velikih implanta zato što trebaš rastegnuti tkivo u tijelu kako bi se naviklo na dodatke.

Ako implanti idu ispod mišića, to je još više tkiva koje trebaš istegnuti. Žene koje si podižu i povećavaju grudi istovremeno osjetit će više boli zbog dodatnog posla.

Kad se vratiš kući s operacije, onda ćeš biti bez bola, a možda i bez svijesti.

Prvi tjedan će te definitivno boljeti. Ako nemaš supruga, onda angažiraš mamu ili prijateljicu da ti pomogne.
Imaj na umu da kasniji bol možda neće uzrokovati implanta, iako će to biti prvi krivac na popisu. I žene bez implanta osjete bol u grudima, a to može biti iz mnogih razloga, uključujući mjesečne hormone.

Što s mojim poslom?

Povećanje grudi smatra se jednim danom operacije. Prespavati je potrebno samo ako dođe do kakvih komplikacija. Nećeš se baš ni hrliti vratiti na posao drugi dan nakon operacije.
Idealno, ako radiš, idi na operaciju u četvrtak i vrati se na posao u ponedjeljak. Ako u poslu imaš bilo kakav oblik dizanja, pokušaj uzeti još slobodnih dana i pitaj liječnika za savjet.

Mogu li prestati trenirati prsa nakon što uzmem implante?
Ne dopusti da te velike grudi odvuku od rada na velikim i jakim mišićima prsa. Mišići na ženskim prsima pokazatelj su mršavosti i teškog trenigna.

Odvojenost mišića prsa od delta zapanjujuća je i ići će ukorak s većim grudima. A – zapamti – bench press i dip radi na mnogo toga, a ne samo na tvojim prsima.
Nastavi i dalje trenirati gornji dio tijela. Samo pazi da se prvo potpuno oporaviš.

Što je sa seksom i svakodnevnim životom?

Seks povećava krvni pritisak i trebala bi apstinirati 2 tjedna kako bi izbjegla rizik hematoma. Mala je vjerojatnost i da će ti biti do njega odmah nakon operacije.

Vjerojatno je da ćeš noću biti budna i malo micanje jastuka bit će nepoželjno. Čak i ulazak u krevet bit će procedura i možda će ti biti pametno spavati sama prvih nekoliko noći.

Život i san vraćat će ti se u normalu nakon 2 tjedna.

Neke se žene žale da su izgubile osjetljivost u bradavicama. Tvrde da su bolne na dodir i godinama nakon operacije. Ako te to brine, o tome isto porazgovaraj s liječnikom.

Ako i inače ne voliš da ti se bradavice diraju, onda ti je ovaj rizik nebitan. Neka ti se suprug ili partner suzdrži od igranja grudima neko vrijeme.

Što je s ožiljcima?

Ožiljak ovisi o mjestu reza i sposobnosti kože da se oporavi.

 • Aksilarni rez: Blizu pazuha. Ožiljak nije na dojki, ali će vjerojatno biti u području pazuha.
 • Inframammary: Ispod dojke. To je najčešće mjesto reza jer ne ugrožava funkciju: ugoda i dojenje. Ožiljak ispod dojke je čest, ali je vidljiv ako nemaš ništa. Bikini ih dobro skriva.
 • Peri-areolar: Ispod areole. Nije vidljiv ožiljak, ali kirurzi izbjegavaju ovo mjesto jer postoje komplikacije.

Da bi se ožiljak minimizirao, izbjegavaj sunce nekoliko tjedana dok se gradi tkivo ožiljka. Ako želiš potamniti, koristi visok faktor zaštite na ožiljku reza. Nisam bila pažljiva i imam tamno mjesto ožiljka.

Koje su najveće prednosti?

Samopouzdanje. U krevetu. Dok nosiš odjeću koju voliš. U teretani kad uhvatiš pogledom kako izgledaš.

Vrijeme za odluku

Ako se osjećaš divno bez implanta, onda si sačuvaj novac. Ako svaki odjevni predmet koji nosiš zahtijeva nevjerojatnu intervenciju u području prsa, ako si obuzeta sobom u krevetu ili si obeshrabrena jer ne možeš nositi stvari koje voliš, onda razmisli i o mogućnosti implanta.

Da, možeš imati predivno tijelo i bez velikih grudi. Kako se sama osjećaš u svom tijelu, to je najvažnije.

Dani Shugart

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn