0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Žene  Dame, gradite mišiće da smršavite.

 Dame, gradite mišiće da smršavite.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.07.2016

Diži utege da izgubiš masti. Koristi 4 alata u treningu za zapanjujuće rezultate.

Uvijek čuvaj mišiće!

I kad ti je prioritet izgubiti masti, uvijek imaj na umu da ti katabolizam (gubitak mišića) bude minimalan. Zašto? Mišići su lijepi i dobri za tvoj metabolizam. Zašto bi uništavala nešto što ti jede kalorije, a tijelo učvršćuje i osnažuje. A ako misliš da su ti noge (ili koji drugi dio tijela) „prevelike“, onda ti je najgora mogućnost da ih atrofiraš.

Nikad nemoj toliko zaglibiti u gubljenju masti i smanjenju određenih dijelova tijela da završiš slaba, koštunjava, metabolički izmorena... To se dogodi prilikom žrtve mišića. Treniraj s utezima i gradi svoje tijelo. Lakše ćeš i neizbježno izgubiti masti ako se uhvatiš gradnje svojih mišića.

Četiri alata za gradnju mišića

Jačina. Ako uvijek dižeš usporeno i kontrolirano, onda potraži mogućnost da uneseš više jačine u pokret. Ubaci si to u raspored. Neka ti esencijalna bude eksplozivnost. Pokušaj s olimpijskim dizanjima, swingowima kettlebellom, dubokim skokovima, širokim skokovima, a i sve ostalo što te tjera da koristiš svu brzinu koju imaš.

Vrijeme pod tenzijom. Ako ti je lift uvijek neka varijacija pokreta za snagu, onda povećaj vrijeme pod tenzijom tako što ćeš usporiti ekscentričnu (negativnu) porciju lifta i kontrolirati utege. Pokušaj s back-off setovima parcijalama i drop setovima kad si umorna od punog dosega pokreta. Jedno ili dva ponavljanja lifta vrlo teškog utega važno je, ali neće te trenutno dovesti do značajne mišićne mase. To trebaš zaslužiti povećanjem vremena pod tenzijom.

Snaga. Ako si opsjednuta osjećajem boli i upaljenosti mišića nakon milijun ponavljanja bez promjene (povećanja) utega, onda si trebaš ponovno postaviti prioritete. Snaga je uvijek esencijalna. Proađi svoj 1 RM. Testiraj se i postavi svoje osobne rekorde. Izađi iz svoje sigurne zone teškim utezima i niskim brojem ponavljanja.

Izolacija. Mišićne grupe koje su ključne za lijep izgled ženskog tijela: delte, latisimus i gluteus. Ostali dijelovi usputno se povećaju i osnaže uz velike osnovne složene liftove. Izolacijom još više zaokruži svoje zaokružene dijelove.
Oblikuj si tijelo treningom s utezima. Imaš sav potreban alat.

Dani Shugart

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn