0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Treniraj biceps svaki dan 4 tjedna da bi rasli.

Treniraj biceps svaki dan 4 tjedna da bi rasli.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
23.07.2016

Ako ti se biceps teško razvija, onda je ovaj članak za tebe. Provjeri!

Je li tvoj biceps prestao rasti? Je li ti biceps uvijek zaostajao za ostalim mišićnim grupama? Onda je vrijeme da se uhvatiš zasebnog treninga bicepsa. Trening bicepsa moguće je odraditi svakodnevno uz svoj regularni raspored treninga. I ne, nećeš ih previše trenirati ako slijediš ovaj plan treninga za 4 tjedna.

10 setova svaki dan

Prvo, izaberi jednu vježbu za biceps, onu koju najbolje osjetiš. Scottova klupa, pregib šipkom, hammer pregib itd. Evo što radiš:

  • 1. set: Uzmi lagane utege i zagrij se.
  • 2. set: Odradi 6 ponavljanja utezima s kojima inače odradiš 10 ponavljanja.
  • 3. – 6. set: Izvedi 3 ponavljanja svakog seta u strogoj formi, sa što težim utezima.
  • 7. – 9. set: Izvedi 3 ekscentrična ponavljanja (možeš malo i varati dok dižeš utege) sa što težim utezima. To bi trebali biti 10 – 20 % teži utezi od prethodnog seta.
  • 10. set: Koristi 50 % utega koje si koristio za stroga ponavljanja (3. – 6. set) i izvedi što više ponavljanja u strogoj formi.

Detalji vježbe

Zapamti, to je svakodnevni posao. Nekad ćeš se osjećati slabijim pa ćeš trebati koristiti lakše utege. Nekad ćeš se osjećati jačim i tada bi trebao koristiti teže utege. U oba slučaja (stroga ili opuštena forma) ključno je podići što teže utege.

Idealno, koristit ćeš iste utege za setove od trećeg do šestog, ali možeš koristiti i teže utege ako možeš. Cilj je da izvedeš makar jedan koji je apsolutno najteži uteg s kojim možeš dovesti ponavljanje u savršenoj formi. Isto se primjenjuje u setovima od sedmog do devetog. Možda ćeš trebati prilagoditi utege iz seta u set ako misliš da možeš. Ako osjetiš da bi trebao smanjiti težinu, onda to napravi. Uskladi se s tim kako ti bolje odgovara, ali ne boj se pokušati s težim utegom.

Svakodnevno ćeš odraditi opsežan posao za biceps, ali to je sve što ćeš za biceps odraditi 4 tjedna. Primijetit ćeš značajan rast, a dnevni težak posao povećat će kapacitet tvog bicepsa. Aktivirat ćeš više brzozapaljivih vlakana, a tako će ti se biceps razlikovati nakon 4-tjednog treninga.

Christian Thibaudeau

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn