0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Što trebaš znati o redoslijedu vježbi

Što trebaš znati o redoslijedu vježbi

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
29.03.2017

Što prije: složene pokrete ili izolacije? Odgovor je očigledan. Ili nije? Provjeri!

Početnici ili napredni lifteri

Uobičajen je savjet: prvo složene vježbe, a onda izolacija.

Ima smisla. Diži teško kad si svjež, zar ne? Pa, ne baš uvijek.

Početnicima, složeni pokreti trebaju biti osnova. Neki se ne bi složili. Usmjeri se na velike liftove i drastično ćeš utjecati na svoj živčani sustav i na snagu u ranim fazama svog treninga. Ali to nije nužno istina i za srednje napredne i napredne liftere.
Svaki solidni program uključuje i složene pokrete i izolaciju, a redoslijed i nije toliko bitan koliko ga neki ističu. Pogotovo kad je krajnji cilj hipertrofija (mišićna gradnja).

Periodizacija redoslijeda vježbi

Periodiziraj svoj trening s redoslijedom koji je glavna varijabla. Jedan tjedan, započni svaku vježbu izolacijom i onda završi vježbu sa složenim pokretima.

Razlog? Izolacija potiče razvoj veze između uma i tijela. Ako počneš sa svojom vježbom određenim ritmom i aktiviraš određene mišiće, uz složene pokrete osjetit ćeš još jaču učinkovitost. Sve je u učinkovitosti.

Zašto bi ,,trošio svoje vrijeme” i setove na početku vježbe push / pull teških utega bez prave povezanosti mišića i s mogućnošću da srozaš svoj središnji živčani sustav do minimuma?

Jednostavan je trik obrnuti svoju rutinu. Završavaš li uglavnom bench izvedbom flyeja? Prvo odradi flye i onda odradi vrhunskih nekoliko setova na klupi. Toliko je jednostavno i učinkovito.

Ian Padron

https://www.t-nation.com/training/tip-what-you-dont-know-about-exercise-order?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5117

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn