0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Kako utjecati na proizvodnju inzulina da smršaviš, ali da izdržiš teške treninge i oporaviš se od njih?

Kako utjecati na proizvodnju inzulina da smršaviš, ali da izdržiš teške treninge i oporaviš se od njih?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
22.12.2015

Ako želiš izgubiti masti, održavaj razinu inzulina tijekom neaktivnosti. Naravno da je inzulin moćan pomagač unosa aminokiselina i sinteze proteina, što ga čini ključnim za mišićno tkivo. No to je dvosjekli mač.

Inzulin ima utjecaj na unos ugljikohidrata u mišiće i jetru (što je dobro), ali ugljikohidrate pretvara i u masti (što je loše). Kako bi se zadovoljila oba kriterija, preskoči ugljikohidrate za doručak i u jutarnjem dijelu dana ako imaš večernje treninge. Umjesto toga imaš mogućnost zamjene ugljikohidrata zdravim mastima da održiš stalni unos proteina. Za doručak je dobar omlet sa špinatom umjesto ugljikohidrata.

Rekli su da ne žele imati kataboličke mišiće i izgledati kao da su ispali iz serije „Weight Watchers“. U blizini svoga treninga uključi ugljikohidrate da ti se oporavak poboljša. 

Istraživanje

Jedno je istraživanje pokazalo da se potpuno smanjuje razina kortizola prilikom sesije treninga otpora ako se konzumira 50 g ugljikohidrata u tekućuni prilikom treninga. Ispitanici u tom istraživanju s najnižom razinom kortizola – i s najvećim dobitkom mišićne mase – u potpunosti su bili iz grupe koja je konzumirala tekućine s ugljikohidratima. Ispitanici s najvišom razinom kortizola pokazali su najlošije rezultate. Jedan ispitanik na placebu s kontroliranim pićem čak je tijekom istraživanja izgubio postotak mišićne mase. 

Rješenje

Želiš hranjivo piće za trening koje sadrži kružne dekstrine i brzo djelujuće di- i  tripeptide koji potiču brzu probavu i proteinsku sintezu?! Onda možeš nadopuniti svoje treninge nekim složenim ugljikohidratima – možda i nekim zanimljivim varijacijama – kad su ti mišići najosjetljiviji da ih upiju.

by Mitch Calvert | 12/18/15

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn