0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Jednim pokretom do savršenih leđnih mišića

Jednim pokretom do savršenih leđnih mišića

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
14.06.2016

Ukratko, slučajno sam otkrio nevjerojatan način za gradnju leđa!

Zanimljivo je, s ovom sam vježbom započeo poprilično slučajno, izvodeći snatch-grip rack pulls from mid-shin height.
Otkako sam prošle godine operirao koljeno, tražio sam vježbe za kvadre koje će mi čuvati koljeno. Mrtvo dizanje općenito je bolje nego čučanj i varijacije iskoraka, a snatch grip za noge još bolje djeluje jer povećava doseg pokreta.

To puno bolje zvuči u teoriji, gotovo je nemoguće ići u pull s poda s ravnim leđima, pogotovo sa sve težim utezima. Imao sam problema i s donjim dijelom leđa, pa sam to ubrzo prekrižio.

Ali kad sam pokušao od sredine potkoljenice, sa snatch grip, primijetio sam ograničenje u gornjem dijelu leđa, a ne noge. Tako je to bolja vježba za leđa nego za noge – sa stajališta mišićnog razvoja.
Ukratko, slučajno sam otkrio nevjerojatan način za gradnju leđa!

Snatch-Grip Rack Pull From Mid-Shin

Tajna je u nazivu: snatch grip i sredina potkoljenice.

 

Širi hvat stavlja više stresa na gornji dio leđa, trapezius i stražnje delte nego što to čini konvencionalno mrtvo dizanje. Pull iz pins sa šipkom podignutom desetak centimetara od poda i tako ćeš imati bolju formu s težim utezima nego kad ideš u pull odmah s poda.
Imaj na umu: širi snatch grip učinkovito povećava doseg pokreta u dizanju, a snatch grip rack pull u desetak centimetara s poda približno je jednak koncenvionalnom mrtvom dizanju s poda.

Mrtvo dizanje sa snatch-grip s poda više je nalik konvencionalnom mrtvom dizanju s deficitom, a tu nema ničeg pogrešnog, mnogi jednostavno nemaju dovoljnu pokretljivost kukova za sigurnu izvedbu, bez zaobljenja donjeg dijela leđa.

U isto to vrijeme, želiš neki dobar doseg pokreta, a egu ne daj da ti stane na put; ne idi u pull iz koljena samo da imaš teže utege. Kad je šipka na sredini potkoljenice, donji dio ploča bit će desetak centimetara od poda. To je to.
Resetiraj nakon svakog ponavljanja da držiš formu pod kontrolom. Drži prsa gore i leđa ravnima. Sa super širokim hvatom, nećeš baš moći prsa držati previše gore, ali misli o tome i pazi na leđa.

Kolika je širina dovoljna?

Kad gledamo širinu hvata, što je širi hvat, to je teža izvedba. Idealno, šire je bolje, ali ako pulling out of the rack, onda si ograničen širinom pins iz očitih razloga (ne želiš zdrobiti svoje ruke).

A ako si sretnik koji može povlačiti iz blokova, imaš odličnu mogućnost za širi hvat. Ako si zaglibio u rack, onda samo zgrabi što šire možeš, a ruke drži nekoliko centimetara udaljenima od pins, da budeš siguran.

Smatram da ćeš htjeti koristiti remenje jer će ti snatch grip otežati držanje šipke; inače si ograničen snagom svog hvata. Cilj je razvijanje leđa pa treniraj u tome smjeru.

Upozorenje

Još jedna stvar. Započni lagano. Uistinu, lagano!
A hrpu volumena ostavi za neki drugi put. Ako nikad dosad nisi koristio snatch grip, pripremi se da će biti teže nego što očekuješ, a osjetit ćeš svaku svoju košćicu.

Izvodi polako. Nemoj nagliti jer ćeš se sjetiti ovih mojih riječi i bit će ti kasno.

Sada, idi i ojačaš ta svoja leđa!

Ben Bruno

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn