0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Gradi snagu svog pull-up-a u 10 minuta

Gradi snagu svog pull-up-a u 10 minuta

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
29.09.2016

Boriš li se svojim pull-upovima ili chin-upovima? Postoji pametna metoda s progresijom za pomoć u zaostatku s ponavljanjima.

2 pull-upa: To je sve što trebaš

Trening EMOM ili ,,every minute on the minute" najbolja je metoda za poboljšanje snage pull-upa i izdržljivosti ako si zaglibio u pet ponavljanja i ne možeš se pomaknuti s tog broja. Sve što trebaš je napraviti dva uzastopna pull-upa. Dva, i to je to.
Pripremi svoj brojač vremena i spremi se za 10-minutni EMOM. Na početku svake minute, odradi dva pull-upa. Započni s otprilike 30 % svog maksimuma ponavljanja u setu pull-up i gradi se od tuda. Pa, ako je 5 pull-upova tvoj maksimum, onda odradi samo 2 pull-upa svake minute u minuti, u 10 ukupnih setova.

Plan za progresiju u 3 tjedna

Tu želiš polako povećati volumen. Pull-up je dobro uklopiti s progresivnim teretom, ali ako prebrzo dodaš ponavljanja, onda ćeš zaribati dobru formu. Slijedi primjer 3-tjednog napretka za nekoga tko možeš odraditi 5 pull-upova:

  • 1. tjedan: 2 pull-upa EMOM za 10 minuta (20 ukupnih ponavljanja)
  • 2. tjedan: 3 pull-upa EMOM za 5 minuta, tada 2 pull-upa EMOM sljedećih 5 minuta (25 ukupnih ponavljanja)
  • 3. tjedan: 3 pull-upa EMOM za punih 10 minuta (30 ukupnih ponavljanja)

Dakle, trebaš dodati pet ponavljanja tjedno ukupnoj količini pull-upova tako što ćeš dodati ponavljanje u prvih pet setova. Sve dok dodaješ minimalno jedan pull-up ukupnom broju svaki tjedan, to znači da napreduješ. Kad više ne možeš dodavati ponavljanja svaki tjedan, onda je vrijeme da ponovno testiraš maksimum ponavljanja u setu i da započneš proces ispočetka.

Derek Binford

https://www.t-nation.com/training/tip-build-pull-up-strength-in-10-minutes?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4949

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn