0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Programi Bolje od izdržaja

Bolje od izdržaja

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
04.09.2016

Nije samo jedan način upotrebe izometrije za snagu središta tijela. Evo nešto drukčije od dosadnog izdržaja.

Izometrijsko držanje za abdomine

Plank je izometrijski pokret kojem su se okrenuli gurui za funkcionalni trening čim su vidjetli da je spinalna fleksija odgovorna za sile razanja i kompresije u donjoj lumbarnoj kralješnici. Došlo je vrijeme da se pogleda van tradicionalnog planka. Postoji nekoliko načina ove izometrične kontrakcije radi super abdomina.

Koristi izometrična svojstva za siguran trening spinalne fleksije. A to trebaš ako želiš čvrsto središte tijela. Izometrija aktivira mišiće, povećano ih uključuje u statičnom položaju jer tjera da ostanu u središnjem postavu.

Što učiniti?

Dodaj izometrično držanje u izravan trening spinalne fleksije i središta tijela. Pokušaj s držanjem pod bilo kojim kutom u rasponu pokreta. Povećat ćeš aktivaciju rectus abdominisa i – u jednoj mjeri – pogodit ćeš internal i external obliques, uz ostale dublje stabilizatore kralješnice i zdjelice.

Izometrijsko držanje u vrhu i dnu, sa spustom

 


Započni s dodavanjem 1 – 3 sekundi izometričnog držanja na vrhu trbušnjaka, a aktivnom vezom uma i tijela i sa što čvršćim stiskom. Ta kratka upotreba izometrije tijekom ostalih dinamičnih vježbi u potpunosti mijenja igru. To ćeš „osjetiti“ trenutačno.
Onda pokušaj s izometričnim držanjem na dnu porcije. Zašto? Zato što u dosta slučajeva, ljudi pri trbušnjaku izgube tenziju i položaj središta tijela u dnu položaja. To je onda odmor, a ne potpora leđima na klupi ili podu. Tada pokušaj ponovno aktivirati tenziju i stabilnost prije svakog ponavljanja.

Teško je stvoriti pravilnu potporu tenzije jednom. Ne želiš to raditi repetitivno, pogotovo ne kad to pokušavaš uskladiti s dinamičnom kontrakcijom u fleksiju kralješnice.

Koristi izometrično držanje 1 – 2 sekunde u dnu pokreta i imat ćeš dodatnu neprekidnu tenziju i stabilnost središta tijela kroz sva ponavljanja seta. povećat ćeš i ukupno vrijeme pod tenzijom, a to je odličan načina da se osnažiš, gradiš hipertrofiju i svoj sexy izgled.

Dr. John Rusin

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn