0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Tri glavna savjeta za zdravu prehranu

Tri glavna savjeta za zdravu prehranu

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
05.06.2015

Pri određivanju obroka i međuobroka trebalo bi se držati ova tri važna čimbenika prehrane...

1. Raznolikost - Ne postoji čudotvorna hrana, svaka daje neke određene tvari. Na primjer, naranče sadrže vitamin C i ugljikohidrate, ali ne i željezo i proteine. Meso sadrži proteine i željezo no ne sadrži vitamin C i ugljikohidrate. Najviše benefita izvlačimo ako se hranimo raznoliko.

2. Umjerenost - čak i čokolada i čips mogu naći mjesto u pravilnoj uravnoteženoj prehrani, ali u umjerenim količinama. Pokušajte rafinirani šećer i masti zamijeniti vrjednijim sastojcima. Umjesto masne kobasice i keksa, odaberite niskokalorični sendvič od tune bez tartara i sl. Odricanje od bilo koje namirnice s vremenom počinje predstavljati sve veći problem za našu psihu, stoga je bolje biti umjeren i ničega se ne odricati. Istovremeno treba paziti da se previše nisko vrijedne hrane može akumulirati u lošu prehranu.

3. Potpunost - birajte prirodne ili lagano prerađene proizvode kad god možete. Umjesto bijelog kruha jedite integralni, svježe jabuke umjesto kompota od jabuka u konzervi, a kuhani krumpir umjesto čipsa. Prirodna hrana obično ima veću prehrambenu vrijednost i manje sumnjivih dodataka.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn