0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Suočite se s istinom o proteinima.

Suočite se s istinom o proteinima.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
27.11.2015

Prije nego potpuno ismijete sljedećeg vegetarijanca kojeg sretnete, budite sigurni da raspolažete s činjenicama.

Dvije su stvari sigurne kada radite u teretani (Muscle & Fitness): „uronit“ ćete u kulturu teretane i trenirati s osobama koje konzumiraju puno mesa. Sve što je jednom šetalo, puzalo, letjelo, plivalo ili je bilo pregaženo autom, ti će momci pojesti.

Potpuna je istinia da proteini pronađeni u mesu, nebitno od koje životinje, caruju u prehrani prosječnog M & F zaposlenika i čitatelja.

U žurbi da se izgradi veće mišićne mase, svatko se može složiti da je protein pokretačka sila koja omogućava tijelu da dođe do cilja. Većina će se složiti da je meso uz određene mliječne proizvode najdraža hrana koja će vas održati sitima. U potrazi za proteinima, ipak postoji nekoliko pojedinaca koji će od toga odustati pa potražiti bolja rješenja.

Naime, govorim o biljnim proteinima. Time ne pokušavam preobratiti mesoždere. Moja jedina zamjerka osobama, kojima je meso glavna namirnica, njihova je brza osuda onih koji traže druge izvore proteina. Vjerujte da nije jednostavno naručiti burger od crnog graha u tvrtki u kojoj ostatak ekipe očekuje hranu s ožiljcima od biča. Od suptilnih pogleda do potpunog ismijavanja, reakcije na moj odabir hrane će i dalje biti kamen spoticanja. Ponekad smatram da bi me manje osuđivali da naručim pečenu pandu s prilogom od mačića.

Siguran sam da cjelokupna biljna prehrana bogata voćem, povrćem, orašastim plodovima i cjelovitim žitaricama može pružiti sve potrebne proteine važne za izgradnju mišića. Prema brojnim istraživanjima – uključujući djelovanje Adventist Health Study-2 – najvažnije od svega je zdraviji i dulji život osoba koje se hrane biljkama. Kod njih postoji manji broj slučajeva raka, bolesti srca, dijabetesa tipa II, te su u rijetkim slučajevima takve osobe pretile. Ukoliko vam je stalo do količine ispuštenog ugljičnog dioksida u atmosferu, onda izaberite drugi način prehrane koji će smanjiti taj postotak.

Istraživači su utvrdili da je rizik hospitalizacije ili smrti od srčanih bolesti za 32 % manji kod vegetarijanaca. I nemojte smetnuti s uma da nećete morati brinuti o sljedećem povlačenju mesa s polica zbog kravljeg ludila.

Istina, povrće možda neće zadovoljiti trbuh u potpunosti, ali će sigurno zadovoljiti moje nutricionističke potrebe i što je bitno u cijeloj priči – moju dušu. Osim toga, u sjajnoj sam formi. Dižem teške utege i osvojio sam neke brutalne spartanske utrke. Nastavljam s dodavanje čiste mišićne mase i to sve dok sam na biljnoj prehrani.

Ovaj plan prehrane nije za sve, što je posve očekivano. Mijenja se svijet, sve više osoba upoznaje dobrobiti biljne prehrane, a time se povećava i mogućnost prihvaćanja biljne prehrane kao alternative za meso – a možda čak i zauvijek.

Autor: Ian Cohen

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn