0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Savjet za unos 4 namirnice koje trebaš jesti

Savjet za unos 4 namirnice koje trebaš jesti

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
20.07.2017

Gubi masti i gradi mišiće puno lakše i puno ukusnije. Ubaci sljedeću hranu u svoju prehranu.

Započnimo s tri pretpostavke

  1. Voliš hranu. A voliš i da je ukusna.
  2. Zaposlen si, ali ne želiš se udebljati hranom koja ti je usputna.
  3. Treniraš teško i želiš neke ozbiljne mišiće.

Spadaš u taj opis? Onda je ovaj članak za tebe. Te tri stvari ne opisuju tebe? Ovo nije tekst za tebe.

1. Usitnjeno povrće

Namirnice možeš samljeti u sitne dijelove. Cvjetača je ušla u trend zbog niskog udjela ugljikohidrata kao alternativa običnoj riži, ali ju je bilo komplicirano spraviti za jelo. Ili trebaš dobar sjeckač hrane (i motivaciju da ga čistiš kasnije) ili trebaš provesti puno vremena uz ribač za sir uz puno zavoja i široko otvorenim očima.
Srećom, smrznute vrećice usitnjenog povrća široko je dostupna. Usitnjena cvjetača, slatki krumpir, brokula, mrkva i razne mješavine. Većina je povrća već pripremljena na pari, a ako izbjegavaš plastiku za mikrovalnu (a trebao bi), onda koristi tavu.

Npr. usitnjena cvjetača je prazna ploča. Ubaci je s grilanim lukom, paprikama, grahom i svim biljem koje ti je pri ruci. Dodaj jaje dok se priprema i dobiješ prženu rižu. Uistinu, ne znaš razliku.

Možeš to jesti svaku večer u tjednu, a nikad neće biti istog okusa. Bonus: zasitno je, odlično za dijetu.

2. Ljuti umaci

Nisam siguran zašto, ali mi se čini da ozbiljni lifteri i natjecatelji budu na strožim režimima prehrane nego što bi to trebali biti. Za svaki obrok jede se suha pileća prsa i brokula. Što fali? Okus. Varijetet. Sreća.

To je nepotrebna žrtva jer možeš dodati hrpu začina i varijeteta s kupljenim umacima, a većina ih ima 5 kalorija (ili manje) po obroku. To su dobro uložene kalorije. (Izgubit ćeš 5 kalorija samo dok protreseš bočicu, bez brige.) Ljuti umaci ,,čisti” su i zbog svoje vrućine mogu pospješiti sagorijevanje kalorija.
Samo trebaš pregledati popis sastojaka. Ako sadrži bilo koji oblik šećera ili ulja, onda to preskoči. Sve ostalo može.

3. Smrznute banane

U dućanu se usmjeri prema zamrzivaču. Pored smrznutih bobica stoje smrznute banane. (iz istog razloga, te namirnice dolaze u vrećama od 2 kg.)

Smrznute banane nazivaju se ,,sladoledom od 1 sastojka" zbog okusa i teksture. Da, možeš ih kupiti svježe, izrezati ih i smrznuti sam, ali ove su vreće prigodne. Stavi ih u blender s proteinskim shakeom, dodaj ih u zobene ili samo ubaci pokoji komadić u usta kad te uhvati ludilo za slatkim.

4. Kvalitetan proteinski prah

Postoje proteinski prahovi kvalitetne marke koji su napredovali. Kvalitetni proteini mogu odraditi posao koji cjelovita hrana ne može kad je u pitanju gradnja mišića. A to ide puno dalje od prikladnog odabira.

Uz shakeove, od proteinskih prahova možeš svašta napraviti. Neki su dizajnirani tako da se prave u shakeovim I da se dodaje u hranu. Pokušaj smisliti novi recept s proteinskim prahom.

Chris Shugart

https://www.t-nation.com/supplements/tip-4-convenient-foods-you-should-be-eating?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5985

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn