0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Samo ugljikohidrati potiču oslobađanje inzulina

Samo ugljikohidrati potiču oslobađanje inzulina

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
28.10.2015

Unos ugljikohidrata definitivno povisuje razine inzulina.

Unos ugljikohidrata definitivno povisuje razine inzulina koje tijelo proizvodi (što je dobro dok ste u teretani), ali kronično povišeni unos ugljikohidrata deblja i može izazvati otpornost inzulina što je potencijalno opasno stanje čiji je simptom smanjenje sposobnosti tijela da regulira razine šećera u krvi. To može dovesti do pojačanog pohranjivanja masnoća i kompromitirati snagu anabolizma i, u krajnjem slučaju, može izazvati dijabetes. 

No, čini se da i protein utječe na razinu inzulina. Zapravo istraživanja pokazuju da kad se ugljikohidrati jedu zajedno s proteinima nakon tjelovježbe, oslobađanje inzulina je puno veće snage nego kada se ugljikohidrati jedu sami. 

Umjesto da se pridržavate prehane bogate ugljikohidratima kako biste povećali stanje anabolizma, ograničite unos ugljikohidrata - posebice tijekom dana kada ste manje aktivni - i nastavite unositi veće količine proteina. No, neposredno prije treninga i odmah nakon treninga s utezima trebali biste pojesti obrok bogat ugljikohidratima i proteinima kako biste poduprli rast i regulirali razine inzulina.

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn