0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Prestani s ovim pogreškama u prehrani

Prestani s ovim pogreškama u prehrani

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
10.06.2016

Mnogi pogrešno misle da trebaju rezati ugljikohidrate i kalorije u danima kad ne treniraju. Evo zašto.

Pitaj ljude što inače rade na svoje dane odmora, a većina će ti odgovoriti da snižava unos kalorija i ugljikohidrata. To je uobičajena praksa, ali je pogrešna.

Misli se – ako ne treniraju i ne sagorijevaju toliko goriva – da ne trebaju konzumirati toliku količinu kalorija jer će inače nastupiti debljanje. Ako IZRIČITO želiš izgubiti masti, onda bi u tome moglo biti pokrića. Ako želite izgraditi što više mišića i snage, onda bi ti dani odmora trebali biti u svrhu maksimiziranja rasta i izvedbe, a ne dani kad ne radiš ništa. Misli o svom vremenu kao o ulaganju.
S tim na umu, što je onda mudro po pitanju prehrane? Sreži ugljikohidrate i kalorije, a svoje mišiće ostavi bez glikogena, bez prednosti anaboličnog inzulina? Ne! Napravi obrnuto.

Povećaj dobiti u danima odmora

Dani odmora dani su za rast. Inzulin je najviše anaboličan hormon u tijelu. Gasi katabolizam (raspadanje proteina ili gubitak mišića), a podiže anabolizam – proteinsku sintezu ili gradnju mišića. Aktivira mTor i mišićni rast, a povećava skladištenje glukoze unutar mišića. Mišići su puni glikogena i tako su i sami anabolični. Pun mišić je jači mišić.

Ako imaš cilj maksimum mišićnog rasta i snage, onda je važno da unosiš mnogo kvalitetnih ugljikohidrata i proteina tijekom tih dana. Svaki odmorni dan gledaj kao da je jedini dan kad svojem tijelu daješ da gradi mišiće. A ako je tako, što bi onda radio kako bi omogućio rast svakog milimetra mišića? Svakako ne bi umanjio unos kalorija niti ugljikohidrata!

Najmanje što možeš napraviti je da držiš unos kalorija i ugljikohidrata jednakim ili mrvicu višim. Predlažem unos proteina mrvicu veći kako bi iskoristio anabolično stanje. Anabolic Protein Fusion bio bi izvrstan za to. Dodaj tri porcije u svoj uobičajeni unos proteina tijekom dana odmora.

Christian Thibaudeau

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn