0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Prestani jesti kao profesionalni bodybuilder

Prestani jesti kao profesionalni bodybuilder

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
23.05.2016

Znaš li što je gore od toga? Da im plaćaš za planove prehrane. Pročitaj ovo!

Mnogi promaše ciljeve kad kopiraju prehranu svojih omiljenih bodybuildera ili hipertrofirane filmske zvijezde. Zašto je u tome problem? Pa, mnogi nemaju genetiku profesionalca, ne trče maratone, ne izvode treninge profesionalca i ne koriste droge koje profesionalci koriste. Čak ni tipovi na steroidima nisu na tolikim drogama.

Sve to računa se u prehranu. Profesionalci se mogu izvući ludim prehranama (bar na nekoliko godina) zbog konzumacije tableta. Ti ne možeš. Ako slijediš njihove prehrane za dobivanje mišića, samo ćeš završiti debeo i narušit ćeš si zdravlje.

U najgorem slučaju, razvit ćeš anabolički otpor: pogoršanje sposobnosti da gradiš mišiće zbog pretjeranog unosa kalorija tijekom vremena. Započinje inzulinskom otpornošću, slijedi leptinski otpor i na kraju se manifestira dobivanjem kilograma, gubitkom „pumpe“ prilikom treninga, stagnacijom snage, upalama, a čak i smanjenim libidom. Gubitak masti nakon tako nečega sve je teži i teži.

Ako slijediš prehranu profesionalca, narušit ćeš zdravlje, izgubit ćeš mišiće i dobit ćeš masti. Ako koristiš i kemijsku asistenciju profesionalca, samo onda nećeš.

Plaćanje za probleme

Nažalost, mnogi bodybuilderi koji se natječu i većina virtualnih gurua za prehranu zarađuju tako što prodaju planove prehrane naivcima. A ti prilagođeni planovi koje prodaju? Najčešće postoje tri ili četiri manje varijacije istog plana koji ti šalju e-mailom. Daleko je to od „prilagođenog“.

Rješenje

S oprezom uzimaj sve savjete profesionalaca. Možeš slijediti nekoliko savjeta tih tipova – dosta ih je i prilično pametnih – ali, zapamti, njihovi su planovi upravo to: NJIHOVI PLANOVI. Ne tvoji.

Tvoje tijelo tvoj je laboratorij i sam trebaš smisliti svoj plan prehrane kako bi pronašao što to najbolje funkcionira za tebe. To zahtijeva malo promišljanja i malo posla. Ne želiš baš to? Onda nastavi plaćati za nečije sajete „prilagođene baš tebi“. Neznanje je skupo.

Chris Shugart, t-nation

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn