0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Najbolji doručak za atletičare

Najbolji doručak za atletičare

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.12.2015

Istraživanja njemačkog sveučilišta Erlangen-Nuremburg otkrila su da je bolje početi dan čistim proteinskim obrokom nego doručkom koji sadrži ugljikohidrate, proteine i masti. S doručkom punim proteina, tijelo stvara anaboličke hormone (hormon rasta, inzulin...) i potiče proizvodnju kortizola.

Sudionici toga istraživanja bili su muškarci 18 – 40 godina. Jutrom su konzumirali mješavine 24 g aminokiselina razrijeđenih u čaši vode. Sastojci tih mješavina sljedeće su aminokiseline:

– Valine,
– Leucine,
– Isoleucine,
– Phenylalanine ,
– Tyrosine ,
– Tryptophan,
– Lysine,
– Methionine,
– Cysteine,
– Threonine i
– Histidine

uz vitamine i minerale. Tri su grupe sudionika u istraživanju: prva je grupa postila (ništa nisu jeli), druga grupa (iso control) koje je jela ugljikohidrate s mliječnim proteinima (iste kalorije kao shake od aminokiselina) i treća grupa koja je jela mješavine aminokiselina.

Rezultati

Čisti proteinski doručak (grupa s mješavinama aminokiselina) rezultirala je povećanjem hormona rasta: koncentracija se povećala na prosječni faktor 21 i bila je povišena sat i pol kod većine ispitanika. Drugi dio promatranja je pad razine kortizola za skoro 50% u trećoj grupi, dok je pad 10% zabilježen u drugoj grupi.

Atlete i ljudi koji brinu o svome zdravlju izvući će veliku korist za sebe iz visokopreoteinskog doručka. Rezultati će se pokazati vrhunskom proizvodnjom hormona rasta – povećanjem HRH i IGF-1. Najbolji je izbor visokoproteinski doručak. 

Ako želiš odlične dugotrajne rezultate, onda svoj doručak (ili prvi obrok nakon posta) pretvori u čisti protein.

http://www.fitnessandpower.com/category/nutrition

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn